perjantai 17. tammikuuta 2014

Kiireisen äidin riisipuuro


Löysin K-Supermarketista Urtegramin täysjyväriisihiutaleita. Hiutaleet ovat 100 % täysjyvää. Pakkauksen päällä kirjoitetaan niiden sopivan mysliin tai napostelusekoitukseen pähkinöiden ja rusinoiden kanssa.

Täysjyväriisihiutaleita löytyi K-Supermarketista. 400g pussilla hintaa reilu 2e.

Ensimmäiseksi laitoin näitä hiutaleita jogurtin joukkoon lasten välipalalla. Molemmat söivät hiutaleita tässä yhteydessä, vaikka minusta ne olivat melko kovia. Ihmettelin, että maistui niinkin hyvin. 

Täysjyväriisihiutaleita hedelmien ja jogurtin kanssa välipalalla.

Paketin päällä ei ollut mitään mainintaa hiutaleiden soveltuvuudesta puuron tekoon, mutta päätin kokeilla iltapuurolla. Perinteisen riisipuuron valmistuskun vie reiluusti enemmän aikaa. Kyllähän hiutaleista puuroa syntyi. Keittoaika oli jotakin lähempänä 10 minuuttia. Keitin puuron luomukevytmaitoon ja tarjoilin sen voisilmän, vadelmien kanssa ja jogurttiakin annoin vähän. :) Herkkua oli! (söin itse loput)

Terveellistä pikariisipuuroa
Lapsemme saavat tavallisesti kaksi puuroa päivässä, aamulla ja illalla. Kuulin, että usein päiväkodissa tarjoillaan puuroa myös välipalalla. Puurolla on siis varsin iso rooli lasten ruokailuissa, ja siihen kannattaakin satsata. On tärkeää valmistaa pääsääntöisesti puuro itse täysjyvähiutaleista ja tarjoilla sen kanssa  myös jotakin muuta. Aamuisin lastemme puuron kanssa menee smoothieta, jossa on "kaikkea" ja iltaisin sitten usein vaan jogurttia, voita/kookosöljyä ja marjoja/hedelmiä.

Valitsen aina ravintorikkaampaa ja kuitupitoisempaa täysjyvää, vaikka se maksaakin usein enemmän. Monesti ostan myös luomua ja käytämme paljon gluteenittomia tuotteita, sillä niitä lasten vatsat sietävät useimmiten paremmin.Sekä täysjyvätuotteissa, gluteenittomissa että luomutuotteissa on nykyisin kaupoissa paljon valinnanvaraa.

Mannapuuroonkin kannattaa valita mieluummin täysjyväversio, ja tarjoilla vaikka kotimaisten marjojen kanssa, jos mahdollista.
Lämmin puuro on mitä parasta ruokaa varsinkin talvella. Kirpeässä pakkassäässä ulkoilu kuluttaa paljon energiaa, kun osa energiasta menee elimistön lämmöntuottoon ja liikkumisen lisääntymiseen. Pitää siis muistaa syödä erityisen "värikkäästi" ja hyvin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti