Uusin keittiöhankintani on höyrytyskattila. Ihmettelen
itsekin, ettei minun ole tullut hankituksi sellaista aikaisemmin. Ostin 3,5
litran kattilan, ja siinä höyryttää mukavasti lisäkkeet koko perheelle.
Tiiviissä osassa voi valmistaa myös maitopohjaisia puuroja hauduttamalla.
Höyryttämällä porkkana kypsyy alle 10 minuutissa. |
Höyryttäminen säästää ruokien ravintoaineita. Keittämisessä puolestaan osa ravinteista liukenee keitinveteen, esim. porkkanoiden keitinvedessä on jopa
enemmän C-vitamiinia, kuin itse porkkanoissa. Höyryttämisen jälkeen kasvikset
ovat mukavan kiinteitä ja värit, kuiturakenne sekä ravintoarvo säilyvät.
Höyrytetyt kasvikset ovat herkullisen näköisiä ja kiinteitä. |
Höyrytetyt
kasvikset sopivat lapsille naposteluruoiksi pääruokaa odoteltaessa tai vaikka
evääksi reissulle. Raa´an porkkanan nakertelusta kun ei meillä synny muutakuin palasia lattialle (lapset 1v9kk). Höyrytettyä porkkanaa ja parsakaalia olemme käyttäneet
eväänäkin esim. pitkillä automatkoilla. Jos päättää kuitenkin keittää kasvikset, vettä kannattaa laittaa
vain hyvin vähän. Tällöin ravintoarvot säilyvät paremmin.
Ihanaa, eikun syömään! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti