Koska lasten hyvinvointi lähtee hyvinvoivista vanhemmista,
on tärkeää, että myös isäntä syö hyvin. Kotona hyvin syöminen on helppoa, mutta
reissun päällä tilanne asettaa omat haasteensa. Työn luonteen vuoksi isäntä on paljon ulkosalla retkiolosuhteissa, joissa erilaiset energiapatukat ovat
kätevää syötävää osana lounasta. Kaupan valmiit patukat ovat kuitenkin
hyvin heikkolaatuisia. Ne sisältävät paljon sokeria, usein myös huonolaatuista
rasvaa sekä paljon erilaisia lisäaineita. Luontaistuotekaupoista saa
laadukkaitakin patukoita, mutta ne ovat valitettavan kalliita.
Erilaisia retkieväspatukoita on helppo ja nopea tehdä
itsekin. Raaka-aineena voi käyttää erilaisia siemeniä, kuivattuja
hedelmiä/marjoja ja kookosöljyä.
Tässä netistä löytämäni ja hieman muokkaamani ohje:
Siemenpatukat:
1 dl kuivattuja
mustikoita
1 dl sulatettua
kookosöljyä
1 dl luomu
maapähkinävoita
3 dl siemeniä (auringonkukan-,
seesamin- ja kurpitsansiemeniä)
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl riisiproteiinijauhetta (voi jättää poiskin)
n. 1 dl vettä
(määrä riippuu proteiinijauheen määrästä)
Steviauutetta (tai
esim. hunajaa)
Kaikki aineet tehosekoittimeen ja pöyräytetään sekaisin. Levitetään massa vuokaan 2cm kerrokseksi ja laitetaan pakkaseen 30 minuutiksi. Leikataan patukoiksi ja kääräistään leivinpaperiin. Oli kuulemma hyviä. Riisiproteiini tekee patukoihin "vahvan proteiinin maun" :)
Energiapatukasta saa itse tekemällä terveellisemmän ja ravitsevamman |
Yksittäispakattuja patukoita on kätevä ottaa mukaan vaikka hiihtoreissulle |
HUOM! Lapsille en ole antanut näitä, sillä maapähkinä ja
kaakao ovat melko allergisoivia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti