torstai 20. marraskuuta 2014

Suklaisia pikkujouluherkkuja

Pikkujouluaika on kohdillaan. Tekisi mieli kokeilla vaikka ja mitä leivonnaista, jos vain saisi ylimääräistä aikaa jostakin.

Eilen vietettiin ystävien kanssa iltaa ja sen kunniaksi leivoin suklaakakun. Tämä kakku sai makeuden taatelista. Vehnäjauhojen sijaan siinä käytetään manteli- ja kookosjauhoja. Tämä kakku oli varsinkin aikuiseen makuun.

Suklaakakku (Resepti: luolalaboratorio)

Suklaakakku sai seurakseen vadelmia ja kermavaahtoa



Edelliseltä kurssilta puolestaan tarttui mukaan kirja: "Irti sokerista", josta nappasin kivan pikkuleipäreseptin.

Helpot ja makeat pikkuleivät

6,5 dl mantelijauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl merisuolaa
120g pehmeää voita
3 rkl streviajauhetta (käytin kookossokeria)
1 tl vaniljajauhetta

Sekoita mantelijauho, ruokasooda ja suola kulhossa. Lisää pehmennyt voi, stevia ja vaniljajauhe ja sekoita. Nostele pellille, painele littanaksi ja paista 180 asteessa n. 8 minuuttia. Lisäämällä joukkoon esim. kaakaojauhetta, suklaapaloja, saa vaihtelua. Noin. 30 keksiä.

Nämä keksit maistuivat vesseleille, tottakai. Tavallinen versio päihitti suklaisen mennen tullen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti