Risteilyä, maaseutumatkailua ja hääjuhlia… sitä oli viime viikolla ja viikonloppuna ohjelmassa. Lauantaina majoituimme Petäjävedellä Kumpusen tilalla, jossa saimme
nauttia tilan ihanista luomuherkuista niin hääjuhlan aikana kuin vielä
aamupalallakin. Häämenu oli tehty puhtaista tuoreista raaka-aineista sisältäen muun
muassa erilaisia salaatteja, kylmäsavuhaukea, savukalamoussea, kasviksia ja maalaispaistia.
Lapset nauttivat juhlaruoasta meidän aikuisten kanssa, parhaiten taisi
kuitenkin maistua leipä ja voi. Juhlan kunniaksi lapset söivät myös tuorejuustokakkua.
Iltapuuro jäi pois, mutta ennen kakkua mieheni haki lapsille keittiöstä vielä
yhdet iltapalavoileivät.
Gluteenitonta rieskaa voisydämmellä <3 |
Seuraavana aamuna jännitin, mitähän aamupalapöydästä
löytyisi. Onnekseni tarjolla oli lapsille tuttuja juttuja kuten
luomukaurapuuroa, oman tilan marjoja ja luonnonjogurttia sekä luomukananmunia. Näillä
jaksaisimme ajella takaisin kotiin. Lapsille se oli aamun jo toinen aamupala ja
samalla lounas J
Reissuelämä alkoi jo viime viikolla, kun suuntasimme mieheni
kanssa Turkuun. Kävimme risteilemässä vuorokauden ajan, ja nauttimassa
tavallista hienommista juhlaruoista. Myös tällöin sain ilokseni todeta, että
aamupalalla oli loistavia, maukkaita ja terveellisiä ruokia tarjolla. Esimerkiksi
sokerijogurtit loistivat poissaolollaan.
Hyvää huomenta risteilyvieras! |
Lasten kanssa reissatessa ja muutenkin, kylmälaukku lähtee
aina mukaan. Pidän siitä, ettei tarvitse stressata reissun aikana eväsasioita
koko aikaa. Hääreissulla meillä oli mukana hedelmiä, smoothieita, kaurajuomaa, jogurttia,
pähkinöitä/siemeniä, leipää ja leipäjuustoa. Leipäjuusto on ollut eväsruoista
suosikki ja se maistuu nyt lapsille. Jo pieni pala sisältää saman verran
kalsiumia kuin lasillinen maitoa.
Kotiinviemisiä Kumpusen tilalta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti