Nyt mentiin näin:
250 g pehmeää voita
250 g rahkaa
5 dl valmista gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin 3 dl tattarijauhoja, 0,5 dl perunajauhoja ja 1,5dl riisijauhoja sekä 1 rkl psylliumia)
1 tl leivinjauhetta
Sekoitetaan aineet (ensin voi ja rahka yhteen, sitten jauhot sekaan) ja laitetaan vetäytymään jääkaappiin. Ja ei kun leipomaan. Täytteeksi laitoin keitettyä täysjyväriisiä, keitettyä luomumunaa, suolaa ja tilliä. Gluteeniton taikina on perinteistä hauraampi, varsinkin tattarista tehtynä, joten leivontavaiheessa pitää olla varovainen. Paistellaan 200 asteessa n. 15 minuuttia.
voiteluun kananmunaa ja pinnalle unikonsiemeniä |
Hieman haaleina nämä maistuvat parhailta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti