torstai 18. joulukuuta 2014

Joulua odotellessa: gluteenittomat pasteijat

Nyt leivotaan pasteijoita. Enpä ole montaa kertaa niitä elämässäni tehnyt, ja nyt ensimmäistä kertaa ilman vehnäjauhoja. Ja onnistuuhan se. Kun lähtee korvaamaan vehnäjauhoja gluteenittomilla jauhoilla, täytyy sitko tehdä esim. käyttämällä psylliumia. Valmiissa jauhoseoksissa on monesti psyllium valmiina. 




Nyt mentiin näin:

250 g pehmeää voita
250 g rahkaa
5 dl valmista gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin 3 dl tattarijauhoja, 0,5 dl perunajauhoja ja 1,5dl riisijauhoja sekä 1 rkl psylliumia)
1 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan aineet (ensin voi ja rahka yhteen, sitten jauhot sekaan) ja laitetaan vetäytymään jääkaappiin. Ja ei kun leipomaan. Täytteeksi laitoin keitettyä täysjyväriisiä, keitettyä luomumunaa, suolaa ja tilliä. Gluteeniton taikina on perinteistä hauraampi, varsinkin tattarista tehtynä, joten leivontavaiheessa pitää olla varovainen. Paistellaan 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

voiteluun kananmunaa ja pinnalle unikonsiemeniä

Lapset maistelivat pasteijoita välipalalla. Poika piti niistä enemmän, ja söikin kaksi pasteijaa. Tyttö puolestaan hieman vierasteli uutta ruokaa.

Hieman haaleina nämä maistuvat parhailta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti