Kahden viikon perheloma Italiassa. Ihania kalaruokia,
mereneläviä, mozzarellasalaattia, cappuccinoa, viinejä... Eniten jäin
kaipaamaan maukkaita risottoja ja juustoja, kuten pecorinoa. Lapset maistoivat
lähes kaikkea. Parhaiten heille maistui risotto, tuo vauvasta saakka tuttu raaka-aine,
riisi. Yllättävää oli, että myös esimerkiksi oliivit ja simpukat kelpsivat
tytölle. Vahvanmakuiset juustot eivät olleet kummankaan lapsen mieleen, eivätkä
tortelliinit meinanneet mennä kurkusta alas. Onneksi kaupasta löytyi myös
tuttuja tuotteita, kuten bataattia, josta pääsimme itse kokkaamaan. Toisaalta uudet makuelämykset ja kokemukset
myös lapsillemme oli minulla mielessä, kun kaupassa ja ravintoloissa oltiin.
|
Risotto al pesce |
Minusta tuli reissun aikana varsinainen merenelävien ystävä.
Lähes jokaisena päivänä aterialla oli joko simpukoita, kalaa, rapuja,
kalamareja. Varsin usein tilasin annoksen ”Risotto al pesce”, jossa siis
saattoi olla vaikka minkälaisia mereneläviä riisin joukossa. Millä kummalla riisiin
saadaan niin ihana maku? Ja koostumus, sehän tulee olla al dente, eli riisin
sisus vielä hieman raaka.
Kotiin paluun jälkeen lapsille maistui tuttu suomalainen
kotiruoka tavallistakin paremmin. Olin tyytyväinen, että voitiin jättää taakse
snäkkäily valkoisilla viljatuotteilla, niksuilla ja naksuilla, joita reisulla
tuli heille hätäpäissään tarjottua. Reissun aikana heräsi useita kiinnostavia
kirjoitusaiheita, joista tulen jatkossa raapustamaan. Mitä Italialaiset lapset
syövät aamulla? Kaurahiutaleita myytiin vain 250g pakkauksessa, ja hinta oli
muistaakseni lähes viisinkertainen suomen hintoihin nähden. Ei ainakaan
kaurapuuroa siis J Tästä
ja monesta muusta lisää tulossa.
|
Ihanaa cappuccinoa sai joka kuppilasta.
|
Upeasti tarjoiltua, maultaan kermaista kalamureketta
|
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti