maanantai 28. lokakuuta 2013

Risottoa Roomasta Pescaraan

Kahden viikon perheloma Italiassa. Ihania kalaruokia, mereneläviä, mozzarellasalaattia, cappuccinoa, viinejä... Eniten jäin kaipaamaan maukkaita risottoja ja juustoja, kuten pecorinoa. Lapset maistoivat lähes kaikkea. Parhaiten heille maistui risotto, tuo vauvasta saakka tuttu raaka-aine, riisi. Yllättävää oli, että myös esimerkiksi oliivit ja simpukat kelpsivat tytölle. Vahvanmakuiset juustot eivät olleet kummankaan lapsen mieleen, eivätkä tortelliinit meinanneet mennä kurkusta alas. Onneksi kaupasta löytyi myös tuttuja tuotteita, kuten bataattia, josta pääsimme itse kokkaamaan. Toisaalta uudet makuelämykset ja kokemukset myös lapsillemme oli minulla mielessä, kun kaupassa ja ravintoloissa oltiin.


Risotto al pesce

Minusta tuli reissun aikana varsinainen merenelävien ystävä. Lähes jokaisena päivänä aterialla oli joko simpukoita, kalaa, rapuja, kalamareja. Varsin usein tilasin annoksen ”Risotto al pesce”, jossa siis saattoi olla vaikka minkälaisia mereneläviä riisin joukossa. Millä kummalla riisiin saadaan niin ihana maku? Ja koostumus, sehän tulee olla al dente, eli riisin sisus vielä hieman raaka.


Kotiin paluun jälkeen lapsille maistui tuttu suomalainen kotiruoka tavallistakin paremmin. Olin tyytyväinen, että voitiin jättää taakse snäkkäily valkoisilla viljatuotteilla, niksuilla ja naksuilla, joita reisulla tuli heille hätäpäissään tarjottua. Reissun aikana heräsi useita kiinnostavia kirjoitusaiheita, joista tulen jatkossa raapustamaan. Mitä Italialaiset lapset syövät aamulla? Kaurahiutaleita myytiin vain 250g pakkauksessa, ja hinta oli muistaakseni lähes viisinkertainen suomen hintoihin nähden. Ei ainakaan kaurapuuroa siis J Tästä ja monesta muusta lisää tulossa. 

Ihanaa cappuccinoa sai joka kuppilasta.


Upeasti tarjoiltua, maultaan kermaista kalamureketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti