Kaurahiutaleita!? Apua, mistä niitä saa? Italian reissu oli
jo lähes puolivälissä ja kotosuomesta mukana tuodut luomuhiutaleet oli jo lähes
lopussa. Kiukkuavat lapset rattaissa hökellän kaupan hyllyjä läpi, ja tuloksena
jotakin kaurahiutaleilta näyttävää (fiocchi d´avena). Illalla laitan hiutaleet
likoamaan aamua varten, sillä ulkonäön perusteella niistä ei muutoin puuroa
nopeasti synny. Melko irtonaistahan siitä tulikin, mutta maistui lapsille.
Hiutaleet on Italiassa pakattu pieniin pusseihin tai
pakkauksiin (250g). Meidän nelihenkisellä perheellä tuo pakkaus riittää vain
kahdeksi kerraksi. Huh, hintakin oli moninkertainen suomen hintoihin nähden.
Seuraavilla kauppareissuilla etsin jälleen hiutaleita usein tuloksetta. Onneksi
sentään joistakin luomuhyllyistä löytyi ihan oikeitakin hiutaleita (crusca di
avena), ja saamme kuin saammekin puuroa koko reissun ajan.
Italialaisia kaurahiutaleita |
Kaurahiutale-episodin aikana kävi mielessä, että
mahtavatkohan Italialaisäidit ruokkia lapsiaan patongeilla aamuisin, kun puuro
tuskin kuuluu aamurutiineihin tarjonnasta päätellen. Koen itse, ettei puuroa
verrattomampaa aamupalaa ole olemassakaan. Varsinkaan lapsille. Kaurapuuro on
täyttävää, kuitupitoista, imeytyy hitaasti ja on hyväksi vatsalle ja
suolistolle. Lapsen on sitä helppo syödä ja saada vatsa täyteen lämmintä
ruokaa. Meillä ainakin leivästä päätyy puolet lattialle. Kauran beetaglukaani
vaikuttaa edullisesti kolesteroliarvoihin ja sopii monelle keliaakikollekin. Vauvalle hiutaleet voi hienontaa
sauvasekoittimella ennen kypsennystä, niin ei tarvitse ostaa valmiita
vauvahiutaleita. Seuraavaan reissuun varaudun suuremmilla hiutalemäärillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti