perjantai 8. marraskuuta 2013

Kaurahiutaleiden perässä Italiassa

Kaurahiutaleita!? Apua, mistä niitä saa? Italian reissu oli jo lähes puolivälissä ja kotosuomesta mukana tuodut luomuhiutaleet oli jo lähes lopussa. Kiukkuavat lapset rattaissa hökellän kaupan hyllyjä läpi, ja tuloksena jotakin kaurahiutaleilta näyttävää (fiocchi d´avena). Illalla laitan hiutaleet likoamaan aamua varten, sillä ulkonäön perusteella niistä ei muutoin puuroa nopeasti synny. Melko irtonaistahan siitä tulikin, mutta maistui lapsille.

Hiutaleet on Italiassa pakattu pieniin pusseihin tai pakkauksiin (250g). Meidän nelihenkisellä perheellä tuo pakkaus riittää vain kahdeksi kerraksi. Huh, hintakin oli moninkertainen suomen hintoihin nähden. Seuraavilla kauppareissuilla etsin jälleen hiutaleita usein tuloksetta. Onneksi sentään joistakin luomuhyllyistä löytyi ihan oikeitakin hiutaleita (crusca di avena), ja saamme kuin saammekin puuroa koko reissun ajan.

Italialaisia kaurahiutaleita


Kaurahiutale-episodin aikana kävi mielessä, että mahtavatkohan Italialaisäidit ruokkia lapsiaan patongeilla aamuisin, kun puuro tuskin kuuluu aamurutiineihin tarjonnasta päätellen. Koen itse, ettei puuroa verrattomampaa aamupalaa ole olemassakaan. Varsinkaan lapsille. Kaurapuuro on täyttävää, kuitupitoista, imeytyy hitaasti ja on hyväksi vatsalle ja suolistolle. Lapsen on sitä helppo syödä ja saada vatsa täyteen lämmintä ruokaa. Meillä ainakin leivästä päätyy puolet lattialle. Kauran beetaglukaani vaikuttaa edullisesti kolesteroliarvoihin ja sopii monelle keliaakikollekin. Vauvalle hiutaleet voi hienontaa sauvasekoittimella ennen kypsennystä, niin ei tarvitse ostaa valmiita vauvahiutaleita. Seuraavaan reissuun varaudun suuremmilla hiutalemäärillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti