perjantai 15. marraskuuta 2013

Kookosöljyä kaurapuuroon

Mitä laittaisin taaperon puuron joukkoon? Voisilmä puuron joukossa on kyllä mainio makuyhdistelmä, mutta voi tunnetusti sisältää paljon kovaa rasvaa. Oliiviöljy ei ehkä maistu puuron kanssa, ja kylmäpuristettu rypsiöljy on melko vahvanmakuinen. Kookosöljy sen sijaan on pehmeän makuinen ja antaa sopivasti lisäenergiaa kevyen puuron joukossa.

Vaikka kookosöljy sisältääkin lähes yksinomaan kovaa rasvaa, siinä olevat rasvahapot ovat laadultaan suurimmalta osin keskipitkiä. Keskipitkät rasvahapot kulkeutuvat ruoansulatuksessa suoraan maksaan, ja siellä ne muutetaan energiaksi. Muun tyyppiset rasvat vaativat elimistössä kuljetusprosessin, jonka seurauksena rasvoja kertyy mahdollisesti myös verisuonten seinämiin. Kookosöljy on siis turvallinen ja erittäin terveellinen vaihtoehto.
Kookosöljy: Lisäenergiaa hoikalle taaperolle

Meidän perheessä kaikki nauttivat kookosöljyä päivittäin. Käytän sitä ruoanlaitossa, sillä sen paisto-ominaisuudet ovat loistavat. Rasva ei helposti härskiinny. Kookosöljyllä on lukuisia terveysvaikutuksia. Keskipitkä lauriinihappo muun muassa tuhoaa viruksia, bakteereita, homeita ja sieniä. Täten esimerkiksi hiivasydroomasta kärsivät ja paljon sairastelevat voivat hyötyä kookosöljystä. Kookosöljy varastoituu muita rasvoja heikommin, joten siitä hyötyvät myös ylipainoiset.

Kylmäpuristettua kookosöljyä löytää nykyisin jo melkein kaupasta kuin kaupasta. 500ml:n lasipurkki maksaa 10e molemmin puolin kaupasta ja merkistä riippuen. Hintansa veroinen tuote, jolla voi hoitaa itseä myös ulkoisesti. Vaippaihottumaankin voisin kokeilla.


Rasvojahan kannattaa luonnollisesti käyttää monipuolisesti. Kookosöljyn ohella kylmäpuristettu oliiviöljy vaikkapa porkkanaraasteen päällä maistuu meillä hyvin, ja kylmäpuristettua rypsiöljyäkin lisään joskus valmiiseen ruokaan. Avokadosta saa mainiosti terveellistä rasvaa ja se maistuukin loistavalta. Myös mantelit ovat hyvä vaihtoehto (pähkinät kun allergisoivat useampia). Lisäksi annan lapsillemme nestemäistä kalaöljyvalmistetta, jolla takaan riittävän omega-3 – ryhmän rasvahappojen saannin. J Lapsi tarvitsee rasvaa, jopa maidosta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti