maanantai 5. tammikuuta 2015

Reissussa

Reissuelämää! Sitä tulemme viettämään seuraavat 3 viikkoa. Ihana vuorten ympäröimä Zillertalin laakso Itävallassa! Arki lasten kanssa jatkuu siis hieman jylhemmissä maisemissa isännän tehdessä töitä. 

Matkustuspäiväksi valikoitui sunnuntai, joten kohteeseen saavuttuamme kaikki ruokakaupat olivat oletetusti kiinni. Huoltoasemalta saatiin onneksi järkevää jogurttia sekä marjasmoothieta suomalaisen kaurapuuron päälle. Lasten iltapala kasassa! Kaurahiutaleet seuraavat minua aina ulkomaan reissuille :) Aamulla isäntä sitten säntäsikin kauppaan heti varhain, joten perinteinen lounaan valmistus ennen aamu-ulkoilua oli mahdollista. Lapset saivatkin ensimmäisenä reissupäivänä tutun lounaan: kanaa, riisiä ja kasviksia kermaisessa kastikkeessa puistossa ulkoilun päätteeksi.Tästä on hyvä jatkaa, linssit on jo likoamassa. 

Tuttua ruokaa, vieraassa paikassa

Omat eväät kunniaan! Lentokoneessa tarjottiin kolmioleipiä, ja lapset saivat halutessaan jogurttia. Jogurtit olivat perinteisesti hyvin makeita (sokeripitoisuus yli 18g/100g), mikä vastaa jo monen jäätelön hiilihydraattipitoisuutta. Ei ihme, että lasten posket punoittivat, vaikkei koko setti uponnutkaan. :) Kun lapsen on jaksettava istua paikallaan, sokeristen ruokien syöttäminen ei liene järkevää. Nopeasti sokeristuvat tuotteet, tekevät lapset tällöin erityisen levottomiksi. Järkeviä naposteltavia ovat raa´at vihannekset, kuten porkkanat ja kurkut sekä kohtuudella hedelmät. Lentomatkalla meillä oli eväänä lisäksi paahdettuja kookoslastuja sekä täysjyväleipää ja manteleita sekä lounassalaatit.

Nyt nautin kuumaa pakuriteetä ja ihailen upeaa parvekemaisemaa lasten nukkuessa päiväunia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti