lauantai 3. tammikuuta 2015

Värikästä Uutta Vuotta 2015!

Iloista alkanutta vuotta!!

Tammikuinen keli Etelä-Suomessa ei näytä kovin ihanteelliselta. Räntää sataa taivaan täydeltä ja kaikki lumi on poissa. Onneksi saimme sentään nauttia valkeasta joulusta ja vuoden vaihteesta. Harmaa keli voi helposti tehdä olostakin väsyneen, eikä ihme, että täällä pohjolassa monen mielikin on maassa talvikuukausina. 

Nyt kannattaakin valita lautaselle paljon värikkäitä kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Varsinkin tummanvihreät kasvikset antavat väsymykselle kyytiä. Tuoreet ruoat helpottavat juhlakauden jälkeistä tunkkaista olotilaa ja virkistävät. Kasvikset ovat kehoa emäksisöiviä, ja auttavat siinäkin mielessä monenlaisessa vaivassa, joka johtuu kehon liiallisesta happamuudesta.

Jouluna mummu oli valinnut vihreän salaatin päälle granaattiomenaa. Tästä hedelmästähän syödään vain malto siemenineen, ja valkoiset osat jäävät käyttämättä. Granaattiomena on erityisen kauniin värinen hedelmä, jonka pelkkä katselukin alkaa virkistää :) Huomenna perheemme reissaa Itävallan Zillertaliin kolmeksi viikoksi isännän töiden perässä. Ehkäpä tänä aikana syntyy paikalliseen ruokakulttuuriin liittyviä kirjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti