Miksi kummassa sitten perunaa suositellaan vauvoille
aloitussoseeksi? Perunassa on valtavasti tärkkelystä, ja mikäli haima ei eritä
tarpeeksi tärkkelystä pilkkovia entsyymejä, voi seurata ummetusta. Ummetus
lienee melko yleinen pikkulapsillakin. Porkkana sen sijaan on loistava. Kun kerroin
perunan aiheuttamasta ongelmasta neuvolassa, minua katsottiin vähän ihmetellen.
Mitä se vauvan ensi ruoka sitten kohdallanne oikein on, minulta kysyttiin? No
jotakin muuta piti keksiä. Alussa käytin riisihiutaleita tuhdittamassa
kasvissoseita, mutta vähitellen siirryin aitoon täysjyväriisiin. Jopa
isovanhemmat selvästi ihmettelivät, onhan peruna ollut perusruokaa iät ja ajat.
Nyttemmin kun lapsemme ovat jo 1v 3kk, meillä syödään myös perunaa. Otin sen
uudelleen ruokavalioon, kun vauvat olivat vuoden. Mitään ongelmia ei tullut. Riisiruokia
voi tehdä monenlaisia. Tänään laitoin seuraavanlaisen ruoan:
Uunivuokaan kaikki sekaisin
Täysjyvä(pika)riisiä n.3dl
Kesäkurpitsaviipaleita (1 pieni)
Sipulia paloina (3 pientä)
Porkkanoita paloina (3 kpl)
Punaisia linssejä (huuhdeltuina
n. 1,5dl)
Vettä sopivasti
Mausteita: kurkumaa, basilikaa, suolaa,
keittojuureksia, ripaus sokeria ja kanelia J
(olikohan vielä jotakin)
Näitä pidin uunissa 200 asteessa
jonkin aikaa, ja kun riisi oli lähes kypsää lisäsin
Lohifilettä
(Voita)
Kookoskermaa vajaan tetran
Takaisin uuniin kunnes lohi on
kypsää.
Laitoin lasten ruoan sauvasekoittimella soseeksi, ja hyvällä
ruokahalulla vetelivät sitä mahat täyteen. Jälkiruoaksi saivat vielä eilen
tekemääni mustikkakiisseliä ja maitoa. Tuosta satsista syödään vielä
päivällinenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti