Ostin kaupasta Hokkaido-kurpitsan ja ajattelin ilahduttaa
lapsia kaivertamalla siitä lyhdyn. Otin hieman ennakkoa tulevaan Halloweeniin, kuten joka vuosi tulee tehtyä. Kurpitsan hedelmäliha ei ollut vielä ihan
kypsää, ja niinpä jouduin käyttämään kaivertamiseen omenaporaa. Hedelmälihasta
syntyy ihana, miedonmakuinen keitto ja siemenet voi paahtaa uunissa. Kurpitsa kannattaa siis hyödyntää kokonaan.
|
Kurpitsan sijaan lyhdyn voi tehdä vaikka appelsiinista |
|
silmä, silmä nenä, suu |
Kurpitsalyhdyssä on riittänyt ihmeteltävää, ja keitto, maistuipa sekin ihanalta. Kuullotin sipulin yhdessä paloitellun kurpitsan
hedelmälihan kanssa, ja lisäsin sitten veden ja keitin kypsäksi. Soseutin ja
lisäsin joukkoon suolaa ja lorauksen kuohukermaa. Näin se taisi olla. Aijai…
|
Komean värisestä kurpitsasta saa mm. karotenoideja. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti