keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kurpitsasta kaikki irti

Ostin kaupasta Hokkaido-kurpitsan ja ajattelin ilahduttaa lapsia kaivertamalla siitä lyhdyn. Otin hieman ennakkoa tulevaan Halloweeniin, kuten joka vuosi tulee tehtyä. Kurpitsan hedelmäliha ei ollut vielä ihan kypsää, ja niinpä jouduin käyttämään kaivertamiseen omenaporaa. Hedelmälihasta syntyy ihana, miedonmakuinen keitto ja siemenet voi paahtaa uunissa. Kurpitsa kannattaa siis hyödyntää kokonaan.

Kurpitsan sijaan lyhdyn voi tehdä vaikka appelsiinista


silmä, silmä nenä, suu


Kurpitsalyhdyssä on riittänyt ihmeteltävää, ja keitto, maistuipa sekin ihanalta. Kuullotin sipulin yhdessä paloitellun kurpitsan hedelmälihan kanssa, ja lisäsin sitten veden ja keitin kypsäksi. Soseutin ja lisäsin joukkoon suolaa ja lorauksen kuohukermaa. Näin se taisi olla. Aijai… 

Komean värisestä kurpitsasta saa mm. karotenoideja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti