maanantai 1. syyskuuta 2014

Mummun kasvimaalla

Kulunut viikonloppu vierähti Viitasaarella. Häämuisteloiden lisäksi ehdin ihastelemaan mummun puutarhaa. Kuinka reheviä salaatit olivatkaan, ja kuinka mahtavan kokoisiksi punajuuret olivatkaan kasvaneet. Myös nauriit olivat iloisen kokoisia ja niitä lapset maistoivat tuoreeltaan ensimmäistä kertaa.

Salaatit kasvoivat pansasmaisina
Jättimäisiä punajuuria

Tomaatteja ja kurkkuja sai vielä kasvihuoneesta, jonne oli asennettu auton sisätilan lämmitin ylläpitämään sopivaa lämpötilaa. Myös muun muassa papuja ja kesäkurpitsoja päätyi vesseleiden lautasille. Mikä parasta, saimme kotiinviemisinä ison pussillisen kasvimaan satoa. Ja niinpä tänään syötiin taas papuja, ne ovat sitten lasten mieleen.

Parasta suoraan pensaasta syötynä


Kasvimaalla riittää työtä, ja viljeleminen myös sitoo tekijänsä yhteen paikkaan. Helteillä varsinkaan kurkut ja kesäkurpitsat eivät kestää kauaa ilman vettä ja rikkaruohoissa ym. on oma hommansa. Meidän perheen reissaava elämäntyyli ei mahdollista yrttejä kummoisempaa viljelyä. Onneksi on mummula ja mummila :)

Meidän vanhempien ollessa poissa, lapset olivat kaksistaan hävinneet jonnekin. Oli tullut liian hiljaista, ja isovanhemmat olivat alkaneet ihmetellä. Parivaljakko löytyi kylmiöstä, jääkaappi oli saatu auki, ja vesselit kiskoivat savumuikkuja naamaansa. Kyllä kala on hyvvää J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti