maanantai 15. syyskuuta 2014

Luontaistuotteiden viidakossa

Kuluneena viikonloppuna osallistuin Luontaistuotteet-kurssille, joka on osa Ravintoneuvoja-opintojani. Koska luontaistuotteita on nykyään markkinoilla hyvin paljon, alaan perehtyneisyys on tarpeen neuvontatyössä. Monet luontaistuotteet soveltuvat hyvin ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon, ja toisaalta oikein käytettynä myös sairauksien hoitoon. Erilaiset ravintolisät, kuten vitamiinit, rasvahapot ja probiootit kuuluvat myös luontaistuotteisiin. Paraskaan pilleri ei korvaa huonoa ruokavaliota ja idea onkin, että järkevän ravitsemuksen ohella terveyttä voi tukea luontaisin keinoin. Keho pyrkii parantamaan itse itsensä.

Flunssakautena esimerkiksi Echinaforcesta oli kurssilla puhetta ja toisaalta riittävän D-vitamiinin saannista. Tietty määrä infektioita saattaa olla lapsen immuniteettiä vahvistava, mutta pitkittyneet flunssat ja korvatulehduskierteet voivat viitata siihen, että immuniteettiä pitäisi vahvistaa. Maitohappobakteereista olikin paljon asiaa. Hyvistä pöpöistä kun lienee monen suolistossa pulaa.

Vitamiinit, probiootit, rasvahapot, ym. Monenlaista tuotetta tuli pyöriteltyä, haisteltua ja maisteltua :)


Melkoinen esitenivaska ja iso kasa tuotteita kassissani palasin kotiin istumalihakset puutuneina. Isäntä oli valmistanut paellaa grillin lämmössä. Proteiinin lähteeksi hän oli napannut pakkasesta kuhaa (mummulasta) ja katkarapuja. Hyvä isi! Molempina kurssipäivinä päiväni alkoi aamulenkillä ja päättyi iltakävelyihin. Ilman liikuntaa, ei minusta ole istumaan koko päiväksi.

Isin tekemää kalapaellaa. Vielä tarkeni ulkona kokkailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti