maanantai 8. syyskuuta 2014

Edullista ruokaa lapsiperheelle: Linssit!

Nyt hyödyntämään linssejä ruoanlaitossa! Linssit ovat edullisia ja varsin monikäyttöisiä. Meillä niitä löytyy aina kaapista. Perinteinen ja nopea linssikeitto kuuluu meillä tavallisiin arkiruokiin, joka maistuu hyvin tenavillekin. Syys-lokakuun Ruoka-Pirkassa oli kivoja reseptejä, joista linssipihvit päätyivät nyt kokeiluun. Muokkasin reseptiä hieman; lisäsin joukkoon quinoaa, vaihdoin jauhot ja paistamiseen käytin lähinnä voita.

Linssipihvit: 

Linssipihvit paistuivat valurautaisella ohukaispannulla

n. 2-3 dl punaisia linssejä
n. 1 dl quinoaa
n. 1 ½ litraa vettä
3 valkosipulinkynttä
currya
juustokuminaa
chilijauhetta
suolaa
hunajaa
jauhoja (riisijauho, mantelijauho)
ripaus psylliumjauhoa
2 kananmunaa

Paistamiseen: voita/kookosöljyä

Linssit ja quinoa huuhdotaan, keitetään, valutetaan ja (kuivataan). Valkosipulit kuullotetaan mausteiden kanssa ja yhdistetään sitten linssi-kinoa seokseen. Maustetaan suolalla ja hunajalla. Lisätään jauhot ja munat. Jätin tämän jääkaappiin päiväksi turpoamaan. Paistetaan 2-3 min/puoli.


Nämä pihvit olivat ainakin aikuiseen makuun erinomaisia. Lapset ilmeisesti vieroksuivat hieman juustokuminan makua, mutta söivät kuitenkin molemmat yhden pihvin. 

"Ihan hyvännäköistä äiti, mutta syön kuitenkin tomaatin ensin..."
... ja ananakset!"


Linssi kuuluu papujen kanssa palkokasveihin. Kuitupitoisista linsseistä saa kasvikunnan proteiinia, ja yhdessä viljatuotteiden kanssa niistä saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Uusissa ravitsemussuosituksissa palkokasvit on lisätty ruokapyramidin perustaan muiden kasvisten, marjojen ja hedelmien rinnalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti