Nyt hyödyntämään linssejä ruoanlaitossa! Linssit ovat
edullisia ja varsin monikäyttöisiä. Meillä niitä löytyy aina kaapista. Perinteinen ja nopea linssikeitto kuuluu meillä
tavallisiin arkiruokiin, joka maistuu hyvin tenavillekin. Syys-lokakuun
Ruoka-Pirkassa oli kivoja reseptejä, joista linssipihvit päätyivät nyt
kokeiluun. Muokkasin reseptiä hieman; lisäsin joukkoon quinoaa, vaihdoin jauhot
ja paistamiseen käytin lähinnä voita.
Linssipihvit:
Linssipihvit paistuivat valurautaisella ohukaispannulla |
n. 2-3 dl punaisia linssejä
n. 1 dl quinoaa
n. 1 ½ litraa vettä
3 valkosipulinkynttä
currya
juustokuminaa
chilijauhetta
suolaa
hunajaa
jauhoja (riisijauho, mantelijauho)
ripaus psylliumjauhoa
2 kananmunaa
Paistamiseen: voita/kookosöljyä
Linssit ja quinoa huuhdotaan, keitetään, valutetaan ja (kuivataan).
Valkosipulit kuullotetaan mausteiden kanssa ja yhdistetään sitten linssi-kinoa
seokseen. Maustetaan suolalla ja hunajalla. Lisätään jauhot ja munat. Jätin
tämän jääkaappiin päiväksi turpoamaan. Paistetaan 2-3 min/puoli.
Nämä pihvit olivat ainakin aikuiseen makuun erinomaisia.
Lapset ilmeisesti vieroksuivat hieman juustokuminan makua, mutta söivät kuitenkin
molemmat yhden pihvin.
"Ihan hyvännäköistä äiti, mutta syön kuitenkin tomaatin ensin..." |
... ja ananakset!" |
Linssi kuuluu papujen kanssa palkokasveihin. Kuitupitoisista
linsseistä saa kasvikunnan proteiinia, ja yhdessä viljatuotteiden kanssa niistä
saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Uusissa ravitsemussuosituksissa
palkokasvit on lisätty ruokapyramidin perustaan muiden kasvisten, marjojen ja
hedelmien rinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti