Omput kypsyvät pikkuhiljaa, onneksi! Vesselit nimittäin suuntaavat
omppupuun alle ja kiskovat puoliraakoja omppuja irti kaksin käsin joka ikinen päivä. Omenan syönti ulkosalla lienee niin mukavaa.
|
Pitääkö tämä lääkärin loitolla? |
|
Lapset keräsivät omput sankoihin |
Osa ompuista on jo kypsiä, ja olen tehnyt niistä sosetta.
Parhaiten sosetta saisi tehtyä todella pehmeistä ja lähes ylikypsistä
hedelmistä, sillä ne ovat mehukkaimpia. Sosetta varten kuorin omenat, mutta
tuoreeltaan ne syödään tietenkin kuorineen. Kuorikerroksessahan on suurin osa
omenan terveyttä edistävistä ainesosista kuten flavonoideista.
Omppusosetta varten kuorin ja paloittelen omenat. Laitan
pikkutilan vettä ja ompun palat kattilaan. Keitän sen aikaa, että omput
pehmenevät ja soseutan sitten sauvasekoittimella. Omenan laadusta riippuu, tarvitaanko
makeutusta. Pehmeät ja hyvin kypsät omenat eivät makeutusta kaipaa lainkaan. Sen
sijaan joukkoon voi lisätä vaikka inkivääriä ja kanelia. J
|
Omppusose valmistuu nopeasti |
|
Osa pakkaseen ja osa jää heti syötäväksi |
|
Omppusose maistuu esimerkiksi maustamattoman jogurtin ja banaanin kanssa välipalalla |
|
Perheen vanha rouva, Omppu-kissa, ihmetteli tapahtumia kaiteella istuen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti