torstai 14. elokuuta 2014

Avomaakurkku on nyt pöydän kunkku

Kohti arkea mennään kovalla vauhdilla ja syksy antaa jo merkkejä itsestään. Pitkä hellejaksokin katkesi eilen. Kasvimaan herkut muistuttavat vielä kuluneesta kesästä. Onhan sitä kesää vielä jäljelläkin. 

Nyt ovat avomaakurkut parhaimmillaan, ja mummulassa maisteltiin sekä kasvihuonekurkkuja että tomaatteja. Parhaiten nuo kasvikset maistuivat lapsille ihan sellaisenaan, ja tuoreena syötynä C-vitamiinkin saadaan parhaiten hyödynnettyä. Jos taasen tomaatin kuumentaa, sen sisältämä lykopeeni imeytyy paremmin. Lykopeenin on osoitettu ehkäisevän syöpää.

Tämä on mummun kasvihuoneesta...
...ja sen kyllä pistelen poskeeni ihan sellaisenaan

Mummin avomaakurkut ovat taivaallisen hyviä
Saisinko vielä yhden kourallisen...?
Mummulassa lapset pistelivät herkukoita suuhunsa joka päivä. Ne maistuivat niin välipalana kuin jälkiruokanakin.
Jo pieni määrä mustaherkukkaa tuo C-vitamiinia päivän tarpeen verran
Myös kirpakka punaherukka on ollut lasten mieleen

Mustikat on nyt kerätty, pakkaseen niitä on päätynyt jo pitkälti toista sataa litraa. Metsävadelmaa on sitäkin pakastettu reilut 30 litraa. :) Isäntäkin on palannut pitkältä työreissulta Norjasta/Ruotsista. Reissun päällä marjoja saa lähipuskasta, jos hyvin käy. 

Luonnon aarteita  isännän kuvaamana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti