lauantai 16. elokuuta 2014

Tapaksia tenavalle

Tänään syötiin lasten kanssa ravintolassa, pienessä Tapas-paikassa Porvoossa. Porvooseen ajelimme viettääksemme aamupäivää uudessa Muumileikkipuistossa. Ulkona syöminen on kaksivuotiaille jo tuttua puuhaa, ovathan he jo lukuisia kertoja olleet meidän mukana. Ehkäpä heistäkin kasvaa jonkin sortin kulinaristeja, jollaisia taidamme isännän kanssa hieman olla.

Lapsille tilaan ravintolassa useimmiten samantapaista ruokaa kuin meillekin. Saavatpahan maistella kaikenlaista. Ravintoloiden lastenannoksissakun ei juurikaan ole esimerkiksi kasviksia, mutta rasvaa ja suolaa on sitäkin enemmän. Buffet-tyylisistä paikoista saa usein koottua järkevimmän annoksen. Lastenlistan valikoima on monesti tylsähkö, eikä se anna mahdollisuuksiakaan tutustua uusiin makuihin. Useista paikoista tuntuu saavan "aikuisten ruokaa" myös lapsille.

Tältä värikkäältä lautaselta minä nappaan tuon mansikan

Lapsemme ovat uteliaita maistamaan uusia juttuja, ja varsinkin silloin, jos ruoka on aikuisen lautasella. Tämänpäiväiseen tapas-annokseen isäntä valitsi lapsille tutun karjalanpiirakan, munavoin ja kanafileen lisäksi muunmuassa aurajuustotuulihattuja, oliiveja sekä lohiwrappeja. Kaikki taisi mennä. Sitten sai hieman mansikkakakkua jälkiruoaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti