perjantai 8. elokuuta 2014

Vesselin vadelmahetki

Jokapäiväinen vattupuskissa rämpiminen alkaa olla loppusuoralla. Sattumalta juoksulenkin varrelta löytynyt täynnä vadelmapuskia oleva hakkuuaukea alkaa olla puhdistettu. Nyt on vadelmaa pakkanen pullollaan. 

Helteessä kypsyneet vadelmat ovat tosi makeita

Lapset odottavat pihassa paluutani kärkkäinä kunnes saavat upottaa sormensa vatturasiaan. Vadelmat ovat nyt todella hyviä, erittäin makeita, kuin karkkeja. Nyt aurinkoisen heinäkuun jälkeen vadelma onkin erityisen makea. Ei ihme, että puoli litraa vattuja häviää nopeasti, ja vienkin osan heti piiloon ja pakastettavaksi. Harmi, ettei vesseleitä voi oikein ottaa vielä mukaan ryteikköön. Saan tuon tuosta muistuttaa lapsia ottamaan marjoja yksi kerrallaan. Ei... kouralla saa nopeammin ja enemmän...

Yksitellen, yksitellen... 


Vadelma sisältää kohtalaisesti C-vitamiinia, foolihappoa ja mm. magnesiumia sekä tietenkin kuitua. Harmi, että pitkään jatkunut hellejakso kuivattaa suuren osan sadosta. Vadelmat kaipaisivat vesikuuroja silloin tällöin. Eilen ripsaisi hieman vettä... enemmänkin saisi tulla!

Vadelmaa onkin nyt syöty paljon ihan sellaisenaan ja mm. puuron päällä. Maistuipa se vadelmakkukin ihan hyvältä. Marjat korvaavat nyt kesäaikaan hedelmät kokonaan. Ainoastaan banaania olen ostanut smoothieita varten. :)

Vadelmasta väriä iltapuuroannokseen
Juustokakkua vadelmilla.... (makeutuksena nyt intiaanisokeri+stevia)
.... ja ensimmäisenä suuhun vadelmat, tietenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti