perjantai 22. elokuuta 2014

Äidin synttärikakku

Omien synttärieni kunniaksi tein gluteenittoman mantelikakun kookoskermalla ja mansikoilla. Ohje: Mantelikakku. Tämä kakku saa makeutensa banaanista ja hunajasta. 

Hätäisenä leipurina menin leikkaamaan kakkupohjan, ennen kuin se oli kunnolla jäähtynyt. Sen seurauksena pohja hieman murtui ja täytettäessä ei pysynyt enää täydellisesti kasassa. Enpä siis saanut otettua hyviä kuvia. Alkuperäistä ohjetta muokkasin korvaamalla osan hunajasta steviatipoilla ja lisäämällä kookoskerman joukkoon rahkaa, sillä maku oli mielestäni hieman liian kookosmainen. Marjoina käytin täytteessä vadelmia ja kakun päällä tuoreita mansikoita. 

Mantelikakku ei aiheuta verensokeripiikkiä

Tämä mantelinmakuinen kakku oli kyllä hyvää ja erittäin täyttävää. Ihme, että lapset jaksoivat syödä sitä valtavat palat J Kakkua riitti helposti vielä tällekin päivälle, ja isäntä kommentoi sitä syödessään, että tätähän voisi syödä vaikka pääruoaksi. Kyllä, perinteinen täytekakkupohja on varsin hötöistä tämän rinnalla.  

Taitavasti tenava napsii ensimmäisenä mansikat suuhunsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti