Omien synttärieni kunniaksi tein gluteenittoman mantelikakun
kookoskermalla ja mansikoilla. Ohje: Mantelikakku. Tämä kakku saa makeutensa banaanista ja hunajasta.
Hätäisenä leipurina menin leikkaamaan
kakkupohjan, ennen kuin se oli kunnolla jäähtynyt. Sen seurauksena pohja hieman
murtui ja täytettäessä ei pysynyt enää täydellisesti kasassa. Enpä siis saanut otettua hyviä kuvia. Alkuperäistä ohjetta muokkasin korvaamalla
osan hunajasta steviatipoilla ja lisäämällä kookoskerman joukkoon rahkaa, sillä
maku oli mielestäni hieman liian kookosmainen. Marjoina käytin täytteessä vadelmia ja kakun päällä tuoreita mansikoita.
Mantelikakku ei aiheuta verensokeripiikkiä |
Tämä mantelinmakuinen kakku oli kyllä hyvää ja erittäin täyttävää. Ihme, että lapset jaksoivat syödä sitä valtavat palat J Kakkua riitti helposti
vielä tällekin päivälle, ja isäntä kommentoi sitä syödessään, että tätähän voisi
syödä vaikka pääruoaksi. Kyllä, perinteinen täytekakkupohja on varsin hötöistä
tämän rinnalla.
Taitavasti tenava napsii ensimmäisenä mansikat suuhunsa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti