sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

My first burger

Eilen kaksoset söivät elämänsä ensimmäiset hampurilaiset. Ei kuitenkaan mitään pikaruokaketjun versioita, vaan alusta asti itse tehdyt burgerit. Leivoin päivällä sämpylät täysjyväjauhoista, pihvit tein luomujauhelihasta ja täytteeksi lisäsimme mustaleimaista juustoa, oman maan salaattia, tomaattia, creme fraichea ja suolakurkkua. Isäntä taisi laittaa täytteeksi myös tekemiäni marinoituja papuja sekä paistettua luomukananmunaa.
Itsetehty hamppari, aijai jai...

Hampurilaiset pujotimme suodatinpusseihin. Melko hankalaahan tuon burgerin syöminen pienelle on, mutta näytti maistuvan. Myös pavut olivat lasten mieleen ja niistä saa myös mukavasti proteiinia. 

Marinoituja papuja

"oita pääpe = voita päälle!" 

Hampurilaissämpylät eilen...

·        aamuisen kaurapuuron jämät
·        täysjyväkaurajauhoa
·        täysjyväriisijauhoa
·        hirssijauhoa
·        psylliumia
·        merisuolaa
·        kauramaitoa
·        kuivahiivaa
·        avokado- ja oliiviöljyäJauhelihapihvit tein hyvin simppelisti, lisäämällä lihan joukkoon oikeastaan vain suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta sekä turkkilaista jogurttia. Tein isot ohuet pihvit ja laitoin ne puoleksi tunniksi pakkaseen ennen grillaamista. Näin ne pysyivät hyvin kasassa ilman jauhoja tai kananmunaa.

Isännän burgeri sai tuhdit täytteet


Kesällä ruokailuajat helposti venyvät, ja eilenkin iltapuuro jäi pois. Ruokailujen kanssa haluan säilyttää sopivanlaisen rentouden. Pääsääntöisesti syödään järkevästi ja turhia pingottamatta. Kylässä puolestaan syödään sitä, mitä tarjolla on, vaikkei se vastaisikaan meidän perheen ”kotiruokakriteereitä”. J  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti