maanantai 9. kesäkuuta 2014

Reissusta toiseen

Risteilyä, maaseutumatkailua ja hääjuhlia… sitä oli viime viikolla ja viikonloppuna ohjelmassa. Lauantaina majoituimme Petäjävedellä Kumpusen tilalla, jossa saimme nauttia tilan ihanista luomuherkuista niin hääjuhlan aikana kuin vielä aamupalallakin. Häämenu oli tehty puhtaista tuoreista raaka-aineista sisältäen muun muassa erilaisia salaatteja, kylmäsavuhaukea, savukalamoussea, kasviksia ja maalaispaistia. Lapset nauttivat juhlaruoasta meidän aikuisten kanssa, parhaiten taisi kuitenkin maistua leipä ja voi. Juhlan kunniaksi lapset söivät myös tuorejuustokakkua. Iltapuuro jäi pois, mutta ennen kakkua mieheni haki lapsille keittiöstä vielä yhdet iltapalavoileivät.

Gluteenitonta rieskaa voisydämmellä <3

Seuraavana aamuna jännitin, mitähän aamupalapöydästä löytyisi. Onnekseni tarjolla oli lapsille tuttuja juttuja kuten luomukaurapuuroa, oman tilan marjoja ja luonnonjogurttia sekä luomukananmunia. Näillä jaksaisimme ajella takaisin kotiin. Lapsille se oli aamun jo toinen aamupala ja samalla lounas J

Reissuelämä alkoi jo viime viikolla, kun suuntasimme mieheni kanssa Turkuun. Kävimme risteilemässä vuorokauden ajan, ja nauttimassa tavallista hienommista juhlaruoista. Myös tällöin sain ilokseni todeta, että aamupalalla oli loistavia, maukkaita ja terveellisiä ruokia tarjolla. Esimerkiksi sokerijogurtit loistivat poissaolollaan.
Hyvää huomenta risteilyvieras!

Lasten kanssa reissatessa ja muutenkin, kylmälaukku lähtee aina mukaan. Pidän siitä, ettei tarvitse stressata reissun aikana eväsasioita koko aikaa. Hääreissulla meillä oli mukana hedelmiä, smoothieita, kaurajuomaa, jogurttia, pähkinöitä/siemeniä, leipää ja leipäjuustoa. Leipäjuusto on ollut eväsruoista suosikki ja se maistuu nyt lapsille. Jo pieni pala sisältää saman verran kalsiumia kuin lasillinen maitoa. 

Kotiin lähtiessä ostimme paikallisia luomukaurahiutaleita hyvin edulliseen hintaan.

Kotiinviemisiä Kumpusen tilaltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti