sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Nyt syödään ulkona!

Grillikausi saatiin käyntiin viimein meidänkin perheessä. Isäntä palasi eilen Torniosta ja toi mukanaan kuhaa Viitasaaren mummolasta. Mahtavaa! Grilliin päätyi kuhan kaveriksi kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia sekä maissia. Maissi on erityisesti lasten mieleen. Grillatut kasvikset eivät sellaisenaan eilen maistuneet, mutta jogurttikastiketta olisi mennyt ihan sellaisenaan tytölle. J Lisäksi tein salaatin, johon tuli mm. rucolaa ja avokadoa sekä paistoin aikaisemmin päivällä tekeytymään laittamani leivän. Parhaiten kasvikset maistuvat keitettyinä muun ruoan seassa, esimerkiksi kasvissosekeitoissa.

Puolikkaasta maissista saa pienikin sopivan otteen

Maissi sisältää runsaasti tärkkelystä eli hiilihydraatteja, jotka imeytyvät nopeasti. Kuituja maississa on melko vähän. Niinpä maissi sai kylkeensä voita, kalaa ja muita kasviksia sekä tekemääni leipää. Maississa on tärkkelystä yhtä paljon kuin perunassa ja siksi se saattaa aiheuttaa ihan pienille vatsavaivoja.  Kokonaisen maissin syömisessä pitäisi osata pureskella jo melko hyvin. Tämähän ei oikein vielä edes 2 –vuotiaalta onnistu, joten arvattavaa on, että osa tulee kokonaisena ulos. Maissin syöminen vaan on niin kivaa puuhaa, että menköön nyt. Itse asiassa lapsemme söivät maissia sellaisenaan jo viime kesänä reilun vuoden ikäisinä.

Kun välipala jäi kiukun takia syömättä, päivällinen maistuukin tavallista paremmin

Leipää varten liotin siemeniä (auringonkukan, seesamin ja kurpitsan) muutaman tunnin, jauhoin ne ja lisäsin joukkoon vettä, kauralesettä, kaurahiutaleita, kaurajauhoja ja merisuolaa. Annoin turvota ja levitin pellille. Paistoin 175 asteessa melko pitkään. Tämä leipä sisältää reippaasti kalsiumia, joskin havaitsin, että siemenet olisi pitänyt jauhaa vieläkin hienommaksi, jotta imeytyminen olisi tehokkaampaa.

Kauraista siemenleipää. Kuka laittoi noin paljon voita...?! ;)

Grillailun myötä ulkona oleskelu sen kun lisääntyy, eilen 7 tuntia. J Onneksi kurakelit on ohi, ja ulkoilutouhut on mukavampia sen myötä. Tosin lapsia ei näytä pahatkaan kelit haittaavan. Isäntä toi muuten Tornion melontavaellukselta tuliaisinaan myös flunssan, joten taisto sitä vastaan alkoi heti. Toivotaan parasta!

Torstaiset tunnelmat Leppävaaran urheilupuistosta! Hiiiop!!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti