Aijai…
Pinaatti alkaa olla parhaimmillaan. Lapset ovat innokkaasti
kantaneet vettä kasvimaalle niin kotona kuin mummilassakin. Tosin tänä kesänä
vettä on tullut taivaaltakin ihan riittävästi.
Pakko saada kastella, vaikka maa on jo ihan märkä :) |
Omasta ja mummilan maasta on
päästy syömään jo raparperia, ruohosipulia, lehtisalaattia, rucolaa, mansikkaa,
sipulia ja tänään nappasin pinaattia salaatin sekaan. Lapset maistoivat pinaatinlehteä
ennakkoluulottomasti.
Pinaatti sopii ihan sellaisenaan salaatin sekaan |
Rohkeasti pinaatin kimppuun |
Pinaatti sisältää raparperin tavoin oksaalihappoa, joka
sitoo kalsiumia. Usein suositellaankin, että raparperin kanssa tulisi juoda/syödä
jotakin maitotuotetta. Pinaatissa saattaa olla myös melko runsaasti
nitraatteja, jonka vuoksi sitä ei suositella alle vuoden ikäisille lapsille.
Raparperista
tehty täysjyväinen piirakka maistui paremmin kuin hyvin. Lisäsin raparperien
päälle pakasteesta mansikkaa, ja makeutena käytin agavesiirappia ja
kookossokeria. Niin, ja pinnalle tein
myös rahkasta ja kookosmaidosta kuorrutteen. Puuttuvan kananmunan korvasin
psylliumilla. Olipa hyvvää.
Eilen vietimme koko päivän Korkeasaaressa. Mielestäni
kohteeseen kannattaa varautua omilla eväillä lasten kanssa. Alueen toisesta
ravintolasta kyllä saa lounaskotiruokaa, jonka lisäkkeenä myös salaattia. Toinen
ruokapaikka tarjoaa lähinnä teollista pikaruokaa. Molemmissa paikoissa lienee
usein ruuhkaista. Pakkasinkin meille eväät kylmälaukkuun tarkastettuani
etukäteen lounaspaikkojen tarjonnan. Nautimmekin omista herkuista kaikessa rauhassa
puistopöydän ääressä.
Virtaa riitti koko päiväksi... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti