torstai 3. heinäkuuta 2014

Pinaattia pienin sormin

Aijai…
Pinaatti alkaa olla parhaimmillaan. Lapset ovat innokkaasti kantaneet vettä kasvimaalle niin kotona kuin mummilassakin. Tosin tänä kesänä vettä on tullut taivaaltakin ihan riittävästi. 

Pakko saada kastella, vaikka maa on jo ihan märkä :)
Omasta ja mummilan maasta on päästy syömään jo raparperia, ruohosipulia, lehtisalaattia, rucolaa, mansikkaa, sipulia ja tänään nappasin pinaattia salaatin sekaan. Lapset maistoivat pinaatinlehteä ennakkoluulottomasti.

Pinaatti sopii ihan sellaisenaan salaatin sekaan
Rohkeasti pinaatin kimppuun

Pinaatti sisältää raparperin tavoin oksaalihappoa, joka sitoo kalsiumia. Usein suositellaankin, että raparperin kanssa tulisi juoda/syödä jotakin maitotuotetta. Pinaatissa saattaa olla myös melko runsaasti nitraatteja, jonka vuoksi sitä ei suositella alle vuoden ikäisille lapsille. 

Raparperista tehty täysjyväinen piirakka maistui paremmin kuin hyvin. Lisäsin raparperien päälle pakasteesta mansikkaa, ja makeutena käytin agavesiirappia ja kookossokeria.  Niin, ja pinnalle tein myös rahkasta ja kookosmaidosta kuorrutteen. Puuttuvan kananmunan korvasin psylliumilla. Olipa hyvvää.
Eilen vietimme koko päivän Korkeasaaressa. Mielestäni kohteeseen kannattaa varautua omilla eväillä lasten kanssa. Alueen toisesta ravintolasta kyllä saa lounaskotiruokaa, jonka lisäkkeenä myös salaattia. Toinen ruokapaikka tarjoaa lähinnä teollista pikaruokaa. Molemmissa paikoissa lienee usein ruuhkaista. Pakkasinkin meille eväät kylmälaukkuun tarkastettuani etukäteen lounaspaikkojen tarjonnan.  Nautimmekin omista herkuista kaikessa rauhassa puistopöydän ääressä. 

Virtaa riitti koko päiväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti