lauantai 5. heinäkuuta 2014

Mustikkametsällä

Reilun kahden vuoden ikäiset lapsemme ovat jo kokeneita metsässä liikkujia. Epätasaisilla maastoilla he ovat kävelleet alusta saakka, ja nyt mustikoiden kypsyessä voimme lähteä porukalla lähimetsään. Tänään lapset olivat mustikassa jo toista kertaa tälle kesälle ja mummilan pihamättäätkin on tyhjennetty moneen kertaan. Pikkuiseen ämpäriin päätyi pojalla muutama kymmenen mustikkaa, tytön mustikat päätyivät kaikki suuhun. Lyhyen metsäretken jälkeen söimme mustikat takapihalla.

Poika keräsi mustikoita hyvin keskittyneesti

Tuoreita metsän herkkuja

Lapset rakastavat marjoja. Heitä on todella hankala pitää poissa viinimarjapuskistakaan, vaikka kaikki marjat ovat vielä raakoja. Pidän tärkeänä, että lapset oppivat olemaan mukana marjatouhuissa pienestä pitäen ja oppivat arvostamaan kotimaisia marjoja. Kun pakkaset ovat syksyllä täynnä, ulkolaisten tuontihedelmien ostotarve talvella vähenee.


Mustikka on suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Terveysvaikutusten lista on loputon. Mustikka on esimerkiksi oivallinen tulehdusten hillitsijä. Meillä menee aivan hurja määrä mustikkaa vuodessa. Harmi, että tänä vuonna mustikkasato jäänee melko keskinkertaiseksi. 

Loppuun vielä kuva eiliseltä päivältä, jonka vietimme perheen kesken Muumimaailmassa. Satuhahmot olivat kaksivuotiaille vielä melko pelottavia. 

Hui, muumipeikko! Eiliset tunnelmat Naantalista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti