maanantai 21. heinäkuuta 2014

Marjatouhut jatkuvat

Marjatouhut jatkuvat ja samalla odotellaan satoa mummun puutarhasta. Loppukesä on ihanaa aikaa. Eniten odotan kesäkurpitsoja, jotka ovat jo hyvän kokoisia. Myös viinimarjat ja vadelmat kypsyvät kovaa vauhtia ja niitä on mukava maistella suoraan puskasta. Metsämansikkaa taasen löytyy metsäisten lenkkipolkujen varsilta. Lapset rakastavat marjoja!

Isin ja äidin kädestä makeaa metsämansikkaa

Mustikkaa tarvitaan sankotolkulla, joten metsässä vierähtää heinäkuussa tunti jos toinenkin. Kaksivuotiaat ovat olleet mukana mustikankeruussa, mutta tällöin paikka pitää olla varma ja lyhyen kävelyn päässä tieltä. Käärmeiden ym. varalta saa kyllä olla todella tarkkana ja punkkitarkastukset ovat tarpeen. Mansikkapellollakin käytiin jo toistamiseen, ja lisäksi olen ostanut valmiiksi poimittua mansikkaa muutamia laatikoita pakkaseen.

Solvallan "Maahisen kierros" 2km soveltuu hyvin lapsien kanssa käveltäväksi. Mustikat kiinnostivat vesseleitä maisemia enemmän.

Kuumuus asettaa melkoiset vaatimukset nesteen saannille. Vesipullot on oltava mukana koko ajan, sillä lapsi tuskin pystyy juomaan paljoa kerralla. Uimassa käydään, mutta en vie lapsia koko päiväksi kuumuuteen. Retkipäivät ovat kivoja mutta todella väsyttäviä pienille varsinkin helteellä.

Eilen nautittiin mansikkajuustokakkua, joka taisi maistua oikein hyvältä. Näin helteillä omatekoiset tikkujäätelöt ovat olleet myös lasten mieleen.

Mansikkakakku sai makua kookoskermasta
Ensin napsittiin mansikat suuhun kakun päältä

Eilisen rajun ukonilman seurauksia tarkasteltiin ihmetellen jälkikäteen. Ukonilma oli rajuin, mitä kohdalleni on koskaan osunut. Pihamäntyyn osunut salama synnytti ison tulipallon ja hurjan pamauksen. Lapset nukkuivat sikeäasti päiväunia myräkän aikana.

 
Salama iski pihamäntyyn, ja puun kappaleita lenteli sinne tänne 

4 kommenttia:

  1. Marjat ovat tosiaan kesällä ihan parasta. Miten olet tehnyt tikkujäätelöitä lapsille?

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt soseen sauvasekoittimella ja kaatanut sen mehujäämuotteihin. Soseeseen olen laittanut vaihdellen banaania, mansikkaa, kuohukermaa/kookoskermaa, turkkilaista jogurttia ja tarvittaessa steviatippoja makeuttamaan lisää. Banaani tuo kyllä jo makeutta aika hyvin. Maistan sitten ennen pakastusta, että tulee hyvät jätskit. Joskus on kiva jättää osa aineksista kokonaisiksikin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivasta vinkistä! Kuten koko sun blogista. Sitä on tosi kiva lukea ja ottaa sieltä hyviä ideoita.

    VastaaPoista