maanantai 28. heinäkuuta 2014

Sipulia joka päivä

Oman maan sipulit, ne vasta ovat taivaallisia. Näin varmasti ajattelevat lapsetkin, sillä niin nopeasti uunissa kypsennetyt sipulit katoavat kalan päältä parempiin suihin. Täytyy itsekin osata pitää puolensa.

Sipulia, nam!

Sipuli on oikea terveyspommi monine terveysvaikutuksineen. Ei sitä ihan turhaan laiteta ruokaan kuin ruokaan. Hieman makean makunsa vuoksi, se lienee maistuvan pienessäkin suussa niin hyvältä. Sipulin orgaaniset rikkiyhdisteet ja flavonoidit tekevät siitä terveysruokaa, joka on yhteydessä mm. alentuneeseen syöpäriskiin sekä hyvään vastustuskykyyn. Sipulin sisältämän inuliinin vuoksi se saattaa aiheuttaa runsaasti syötynä ilmavaivoja.
Sipulia, kesäkurpitsaa ja lihapullia

Nyt sipulit ovat parhaimmillaan. Lapsia saa tuon tuosta kieltää hakemasta kasviksia kasvimaalta omin päin. Toissapäivänä tyttö tuli kasvimaalta 6 sipulia kädessään. "Auttaa äitiä"… niinpä!

Kiviä ja sipulivarsia leikkilautasella. Joskus oikean ruoan ja leikkiruoan raja hieman hämärtyy :)Ps! Nyt mustikkaan kaikki, mars! Vaikka uutisissa on annettu ymmärtää, ettei mustikkaa tänä vuonna tule, niin väittäisin kyllä muuta. Kyllä sitä on metsät pullollaan :)

Tätä tarvitaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti