torstai 24. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsa: luomua parhaimmillaan

Heinäkuun helteet ovat kypsyttäneet ensimmäiset kesäkurpitsat mummilan pellolla. Tätä olenkin odottanut. Eilen paistoin kesän ensimmäisen kesäkurpitsan kookosöljyssä ja maustoin herbamarella ja mustapippurilla. Tänään kesäkurpitsa päätyi uuniin lohen kaveriksi. Molemmilla tavoilla ja myös grillissä tehtynä maku on mieleiseni.  Myös kaksivuotiaat lapset ovat alkaneet tykkäämään kesäkurpitsasta, ja pyytävät sitä usein lisääkin.
Kesän ensimmäiset kesäkurpitsat luomuna mummin pellolta

Pestään, viipaloidaan ja jos on aikaa itketetään ennen paistamista
Kookosöljyllä paistettaessa paistotulos on erinomainen

Kesäkurpitsa on miedon makuinen ja myös vatsa- ja suolistoystävällinen. Siitä saa muun muassa C- ja E-vitamiinia sekä beetakaroteenia. Väitetäänpä sen olevan tehokas kuona-aineiden poistajakin. Satokauden ollessa huipussaan, kesäkurpitsaa saa kaupasta hyvin edulliseen hintaan.


Kesäkurpitsan kanssa samoihin aikoihin kypsyvät oman maan herneet, perunat ja lehtikaali. Kaikkia hyödynnetään päivittäin. Aijai… Lehtikaalista tein tänään sipsit. Ohje: lehtikaalisipsit

Lapset mukana nostamassa perunoita maasta
Lehtikaali on jo hyvän kokoista
Herneitä on kiva napostella ruokaa odoteltaessa
Lehtikaalisipsejä ja melonia lasten alkupalana tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti