Heinäkuun helteet ovat kypsyttäneet ensimmäiset
kesäkurpitsat mummilan pellolla. Tätä olenkin odottanut. Eilen paistoin kesän
ensimmäisen kesäkurpitsan kookosöljyssä ja maustoin herbamarella ja
mustapippurilla. Tänään kesäkurpitsa päätyi uuniin lohen kaveriksi. Molemmilla
tavoilla ja myös grillissä tehtynä maku on mieleiseni. Myös kaksivuotiaat lapset ovat alkaneet tykkäämään
kesäkurpitsasta, ja pyytävät sitä usein lisääkin.
|
Kesän ensimmäiset kesäkurpitsat luomuna mummin pellolta |
|
Pestään, viipaloidaan ja jos on aikaa itketetään ennen paistamista |
|
Kookosöljyllä paistettaessa paistotulos on erinomainen |
Kesäkurpitsa on miedon makuinen ja myös vatsa- ja
suolistoystävällinen. Siitä saa muun muassa C- ja E-vitamiinia sekä
beetakaroteenia. Väitetäänpä sen olevan tehokas kuona-aineiden poistajakin.
Satokauden ollessa huipussaan, kesäkurpitsaa saa kaupasta hyvin edulliseen
hintaan.
Kesäkurpitsan kanssa samoihin aikoihin kypsyvät oman maan
herneet, perunat ja lehtikaali. Kaikkia hyödynnetään päivittäin. Aijai… Lehtikaalista tein tänään sipsit. Ohje:
lehtikaalisipsit
|
Lapset mukana nostamassa perunoita maasta |
|
Lehtikaali on jo hyvän kokoista |
|
Herneitä on kiva napostella ruokaa odoteltaessa |
|
Lehtikaalisipsejä ja melonia lasten alkupalana tänään |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti