maanantai 20. lokakuuta 2014

Nuuksion hunajaa

Ystäväni kotitalon pihalla tuotetaan hunajaa. Nuuksion hunajaa maistellaankin meillä jo vanhasta muistista. Hunajaa voidaan pitää sokeria parempana makeutusvaihtoehtona vaikkapa leivonnassa. Hunaja on sokeria makeamman makuista, ja siinä on painon mukaan vähemmän kaloreita, joten saman makeuden tunteen saa hieman vähemmällä energiamäärällä. Hunaja nostaa verensokeria valkoista sokeria tasaisemmin.

Hunaja sopii osaksi tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota valkoisen sokerin korvaajaksi

Hunajalla tiedetään olevan myös terveysvaikutuksia. Uudessa Terveydeksi-lehdessä oli maininta Käypähoito-suosituksista, jossa kerrotaan hunajan mahdollisesti helpottavan lasten akuuttia yskää lyhytaikaisessa hoidossa. Hunaja auttaa myös tappamaan kehosta bakteereja sekä lievittää kurkkukipua. Lisäksi hunaja on tehokas haavojen hoidossa. Moni tietää hunajan rentouttavan ja auttavan unen tuloa. Myös ripuliin siitä voi saada avun.  Alle 1-vuotiaille hunajaa ei suositella lainkaan botulismiriskin vuoksi. www.hunaja.net   –sivustolla on lisää tietoa hunajasta ja lisäksi hauskaa puuhaa lapsille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti