tiistai 14. lokakuuta 2014

Lasten ja nuorten ravintoterapia

Ravintoterapia ei ole vain aikuisia varten. Hyvin monet ravintoterapeuttiset ohjeet pätevät samantyyppisinä myös lapsiin. Viikonlopun kurssilla, Lasten ja nuorten ravintoterapia, saimme kuulla ravintoterapeuttisen näkemyksen mm. raskauden aikaiseen ruokavalioon sekä vauva-ajan erityisongelmiin kuten koliikkiin.

Monen vauvan vatsavaivoille on tehtävissä paljonkin, mm. suolistoa tukemalla. Sektiolla syntyneillä ja korvikeruokituilla lapsilla voi erityisesti olla puutetta hyvistä suolistobakteereista, lähinnä bifidobakteereista, joita kuitenkin rintamaito sisältää. Näiden bakteerien puute on iso tekijä suolistovaivojen taustalla. Mikäli äiti imettää, vauvan koliikkitapauksissa myös äidin hoitaminen on tärkeää.

Ensimmäisiä kertoja kotimme lähipuistossa

Viikonlopun kurssi oli vapaaehtoinen täydennyskoulutuskurssi osana Ravintoterapeuttikoulutusta. Pääteemoina oli edellä mainittujen lisäksi imetys, vieroitus ja kiinteiden aloitus, refluksi, ummetus sekä krooniset tulehdukset. Käytimme runsaasti aikaa aiheeseen korvatulehduskierre. Huomionarvoista on se, että kierre on varsin usein katkaistavissa ilman antibiootteja. Itse asiassa korvatulehdus voi parantua aivan itsestäänkin. Toki lapsen oloa on helpotettava muilla tavoin. Muista teemoista mainittakoon vielä mm. käytöshäiriöt sekä teini-iän akneongelmat. Väitteistä huolimatta iho-ongelmissa kuten aknessa ravinnolla on merkitystä.


Jälleen kerran totesimme suoliston kunnon merkityksen koko kehon hyvinvoinnille. Jotkin alan ammattilaiset nimittävätkin suolistoa ihmisen toisiksi aivoiksi. Niin tärkeä elin se on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti