tiistai 7. lokakuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä; viimeiset lehtikaalit kuivumaan

Mummin kasvimaa näytti huvittavalta, kun vain kasvuaan jatkaneet lehtikaalit nököttivät paikallansa. Yöpakkasten pelossa napsin loputkin aarteet talteen. Kuivaaminen on hyvä tapa säilöä nämä viherpommit tulevaa käyttöä varten, sillä tuoreeltaan en tällaista määrää saa kulumaan.


Osa lehtikaalista lähti kuivuriin, osa linssikeittoon ja vielä niitä on jääkaapissa

Kuivaamista varten pesin lehtikaalit ja poistin isoimmat lehtiruodit. Revin palasiksi ja asettelin väljästi kuivuriin 3-4 tunniksi. Kuivatut lehtikaalit jauhoin morttelissa jauheeksi. Ja eikun lasipurkkiin odottamaan käyttöä. Kuivattua lehtikaalia voi käyttää sellaisenaan vaikkapa murekkeissa. Miksei sitä voisi laittaa hieman vaikka aamusmoothien sekaan.

Kuivurissamme on 5 tasoa, jonne olisi mahtunut paljon enemmänkin kerrallaan. 
Muutamien tuntien päästä lehtikaalit olivat valmiita jauhettaviksi
Valmista kotimaista viherjauhetta

Lehtikaalista olen kirjoittanut aikaisemminkin (kokeilussa lehtikaali). Sehän on todellinen terveyspommi, jota löytyy nyt paljon kauppojen hyllyiltä ihan kohtuuhintaan. Jos syysväsymys alkaa painaa, viherjauheista saa mukavasti lisäbuustia jaksamiseen. Siellähän se auringon energia on tiivistettynä. Lapset syövät lehtikaalia esimerkiksi osana keittoja, mutta sipseinä ne lienevät maistuvimpia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti