lauantai 4. tammikuuta 2014

Kyllä isi osaa

Teen normaalisti suurimman osan meidän perheen ruoista. Tänään isi tarjoutui laittamaan ruokaa luomujauhelihasta. Ehdotin keittoa, sillä siitä syötäisiin kaksi päivää, mutta isäntä päätti valmistaa jauhelihakasvissoselaatikkoa. Antaa palaa vaan, kyllä isitkin osaa, kunhan saavat mahdollisuuden! Ja äiti saa tehdä jotakin muuta sillä aikaa. 

Isin resepti:

8 perunaa
6 porkkanaa
1 sipuli
1 paprika
luomujauhelihaa
persiljaa
kookosöljyä jauhelihan ja sipulin paistamiseen
2 munaa
1 dl kermaa
n. 4dl maitoa
valkopippuria
merisuolaa
kookossokeria

Pinnalle:
juustoraastetta, (muskottipähkinää)

Porkkana- ja kurkkuraastetta, kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä isin tekemää laatikkoa.
Näin hän kertoi ruoan valmistaneensa: Keitä perunat, porkkanat, paprika ja sipuli ja säilytä osa keitinvedestä. Paista jauheliha ja sipuli kookosöljyssä ja mausta persiljalla. Tee munakermamaito ja mausta se sokerilla, suolalla ja valkopippurilla. Soseuta kypsät juurekset, kaada sekaan munakermamaito ja kaada koko ruoka vuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta ja halutessasi muskottipähkinää. Paista 200 asteessa 50–60 minuuttia, kunnes pinta on ruskehtavaa. Laita annokset hyvissä ajoin jäähtymään.

Tämä on lapsiperheen naminamiruokaa. Ja tuosta tuli niin iso annos, että riittää seuraavaksikin päiväksi. Raaka-aineet ovat edullisia ja luomujauhelihakin oli tarjouksessa eilen. Kookosöljy on hintavaa, mutta sen voi korvata halutessaan vaikka oliiviöljyllä/voilla.

Lapset saattavat kammoksua vihanneksia. Kun ne lisätään keitettyinä ruoan sekaan, se saattavat maistua paremmin. Kasviksia lisäämällä saadaan ruokaan enemmän kuitua, ja vitamiineja sekä tietenkin väriä. Hyvä isukki! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti