keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kokeilussa lehtikaali

Löysin kaupasta lehtikaalia, jota on tehnyt mieli kokeilla ruoanlaitossa jo pitkään. Lehtikaalissa parasta on sen erittäin runsas C-vitamiinipitoisuus, korkeampi kuin appelsiinilla. Myös kalsiumia, rautaa ja valkuaista on paljon. Sitä voi käyttää tuoreena esim. smoothiessa, jolloin ravinteita on tallella eniten ja sitten kypsennettynä. Tuota vihannesta pidetään jonkinlaisena terveyspommina. 200 gramman pussista päätin kokeilla netistä löytämiäni reseptejä:
Lehtikaali on hyvin C-vitamiinipitoinen vihannes

Lehtikaalisipsit
Lehtikaalia n.100g
Oliiviöljyä
Ruususuolaa

Huuhtele lehtikaali, kuivaa huolellisesti ja poista lehtiruoti irrottamalla lehdet. Asettele lehdet kulhoon, ja päälle oliiviöljyä ja suolaa. Levittele leivinpaperin päälle ja paahda 150 asteessa 20 min.
Näitä maisteltiin välipalan yhteydessä tänään. Hyviä olivat, lapset tykkäsivät. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, varsinkin, jos aikoo tarjota lapsille. Sitä menee helposti liikaa, sillä sipsit kutistuvat uunissa.


150 astetta 20 minuuttia ja valmista




Veikeän näköisiä...

... ja makuisia


Päivällisellä syötiin kanakeiton ohella lehtikaalikeittoa. Se maistui vain tytöllemme. Poikakin söi, mutta maku ei selvästi miellyttänyt. Me vanhemmat pidimme kovasti keiton mausta.


Lehtikaalikeitto:
Sipuli
Voita
Lehtikaalia n. 100g
Kesäkurpitsa
Vettä
Kermaa
Ruususuolaa

Kuullota sipuli voissa ja lisää pesty, silputtu lehtikaali. Kuullota ja lisää hetken päästä kesäkurpitsan palaset ja vesi sekä suola. Kiehuta, kunnes kesäkurpitsa on kypsää. Lisää kerma ja soseuta keitto. Hauduta vielä hetki

Raaka-aineet kiehumassa
Annos valmiina syötäväksi
 Mieheni veikkasi, että lasten vatsat reagoivat lehtikaaliin. Näin ei kuitenkaan käynyt :) Mukava raaka-aine, jota on kaiketi helppo myös viljellä itse. Kesää odotellessa!

Kesää odotellessa...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti