Parsakaali-pinaattikeitto
2 parsakaalia (luomu)125g pinaattia
valkosipulinkynsiä
paistonkestävää öljyä (käytin avokadoöljyä)
merisuolaa
vettä
1 purkki kookoskermaa
mustapippuria
Parsakaalit pestään, paloitellaan ja asetellaan pellille kuorimattomien valkosipulien kanssa. Paahdetaan 200 asteessa 15-20min.
Kevyesti paahdettuja parsakaaleja ja valkosipuleita |
Ihanan pehmeää keittoa, joka maistui lapsille |
Paahtaminen toi keittoon ihana maun. Tätä täytyy tehdä uudelleen!
Pinaatti on maukasta, ja pinaattikeitto onkin monen lapsen herkkuruokaa. Alle 1-vuotiaalle pinaattia ei kuitenkaan suositella, sillä pinaatti on nitraattia keräävä kasvi. Itse tehty pinaattikeitto valmistuu myös näppärästi pakastepinaatista. Kaupan pinaattikeitto kun sisältää pinaatin (n.11 %) lisäksi monesti muun muassa maitojauhetta, vehnäjauhoa ja sokeria. Pakastepinaatista tehtäessä olen korvannut vehnäjauhon täysjyväriisijauholla ja käyttänyt luomumaitoa tai kaurajuomaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti