torstai 13. maaliskuuta 2014

Parsakaalia ja pinaattia Paleokeittiön ohjeella

Kuitu- ja mineraalipitoinen ihana parsakaali taipuu kyllä niin moneksi. Tänään valmistin parsakaalipinaattikeittoa Paleokeittiön (www.paleokeittio.fi) ohjeen mukaan. Sekä parsakaalista että pinaatista saadaan muuten myös kalsiumia. Luomuparsakaalit olivat K-marketissa sopivasti tarjouksessa, ja niitähän piti heti hyödyntää.

Parsakaali-pinaattikeitto

2 parsakaalia (luomu)
125g pinaattia
valkosipulinkynsiä
paistonkestävää öljyä (käytin avokadoöljyä)
merisuolaa
vettä
1 purkki kookoskermaa
mustapippuria

Parsakaalit pestään, paloitellaan ja asetellaan pellille kuorimattomien valkosipulien kanssa. Paahdetaan 200 asteessa 15-20min.

Kevyesti paahdettuja parsakaaleja ja valkosipuleita
Kuoritaan valkosipulit ja laitetaan kiehumaan parsakaalien kanssa. Lisätään pinaatinlehdet ja keitellään kunnes parsakaali on pehmeää ja pinaatti on hajonnut. Soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään kookosmaito ja mausteet.

Ihanan pehmeää keittoa, joka maistui lapsille

Paahtaminen toi keittoon ihana maun. Tätä täytyy tehdä uudelleen!

Pinaatti on maukasta, ja pinaattikeitto onkin monen lapsen herkkuruokaa. Alle 1-vuotiaalle pinaattia ei kuitenkaan suositella, sillä pinaatti on nitraattia keräävä kasvi. Itse tehty pinaattikeitto valmistuu myös näppärästi pakastepinaatista. Kaupan pinaattikeitto kun sisältää pinaatin (n.11 %) lisäksi monesti muun muassa maitojauhetta, vehnäjauhoa ja sokeria. Pakastepinaatista tehtäessä olen korvannut vehnäjauhon täysjyväriisijauholla ja käyttänyt luomumaitoa tai kaurajuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti