lauantai 8. maaliskuuta 2014

Amarantti tutuksi

Ostoskassiini tarttui jokin aika sitten amaranttia luontaistuotekaupasta. Se on hirssin tapaan käytettävä erittäin ravinteikas kasvi. Amarantti on gluteenitonta, helposti sulavaa ja maukastakin, ja näin ollen se soveltuu hyvin myös lapsille. Keittelin sitä lisäkkeeksi kalalle/kanalle. Keittoaika on 30min. Amarantti sisältää runsaasti mm. rautaa, välttämättömiä aminohappoja sekä jopa enemmän kalsiumia kuin maito. Kokeilemisen arvoista siis J

Keitetty amarantti muuttuu puuromaiseksi
 Olen viime aikoina innokkaasti kokeillut erilaisia gluteenittomia viljoja/kasveja ruoanlaitossa. Kiinnostus niitä kohtaan on lisääntynyt koulutuksen myötä. Haluan tutustua uusiin vaihtoehtoihin ja oppia käyttämään niitä. Kotimaisissa täysjyväviljoissa ei toki ole mitään vikaa, mutta varsin usein erilaisissa suolisto-ongelmissa gluteeniviljoja kehotetaan vähentämään. Syy on siinä, että gluteeni ärsyttää monien suolistoa, ja suolisto on sille usein herkkä. Keliakiassahan gluteeni tuhoaa suolinukan ja siitä aiheutuu monenlaisia oireita. Gluteenin sietokyky on hyvin yksilöllistä. Esimerkiksi lapsen herkkää ja helposti ärtyvää/reagoivaa suolistoa en halua hirveästi kuormittaa lisää, vaan mieluummin tarjoan heille hieman lempeämpiä vaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi kinoa, hirssi ja riisi. Näistä olenkin paljon kirjoitellut ja jatkoa seuraa, sillä tänä keväänä minulla on edessä ”Suolistokursseja”. Välillä käy sääliksi isäntää, joka joutuu kuuntelemaan suolistojuttujani päivästä toiseen.

Tänään laittelin aamulla vielä juuressosetta, joka sekin on muuten oikein suolistoystävällistä ruokaa lapsille. Ravinteikas sose kun on "valmiiksi pureskeltu" ja ruoansulatuselimistö selviää vähemmällä.

Taaperon vatsa kiittää juuressoseestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti