Kylläpäs sitä on kaupat täynnä herkkuja ennen pääsiäistä.
Houkutuksia on todella paljon. Perinneruokiakin on alettu tuunaamaan,
esimerkkinä maustetut mämmituotteet. Mämmiä näkee käytettävän myös monissa resepteissä.
Mämmin ja suklaamunien sijaan valitsin pääsiäiseksi muun muassa tuoretta parsaa
sekä muita kasviksia, ihania vuohenjuustoja useampaa erilaista, leipäjuustoa, avokadoja ja
lohta. Ostin myös ainekset tuorejuustokakkuun, johon tulee mm. kuivattuja
luomuaprikooseja.
|
"Tämäkö minun pitäisi syödä?" |
Lounaaksi syötiinkin tänään lohta, parsaa sekä muita
lisukkeita kuten avokadoa. Poika pisteli parsat menemään, tyttö vähän nirsoili. Koska minulla
on tapana laittaa valmiiseen ruokaan tilkkanen kylmäpuristettua öljyä, lapset osaavat jo ”vaatia”
öljyä sanomalla ”olju, olju…”, ja huomasin heidän leikkikeittiössäänkin
lisäilevän leikisti öljyä ruokaan. Hyvin kuitupitoinen parsa on muuten erinomainen foolihapon lähde ja sitä on aikoinaan käytetty myrkytystilojen hoidossa, sillä se tehostaa maksan ja munuaisten toimintaa.
|
Avokadon puolikas pysyy hyvin kädessä |
|
Hieman avustettuna avokadon syöminen tarjoaa sopivasti hienomotorista mukavaa haastetta |
Rairuohon sijaan idätin vehnänjyviä, ja laitoimme ne lasten
kanssa kasvamaan tänä aamuna. Oraat tosin eivät taida ihan ehtiä nyt parahiksi.
|
Lapset tykkäävät tehdä kaikkea samaa, mitä aikuisetkin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti