perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäispuuhia

Kylläpäs sitä on kaupat täynnä herkkuja ennen pääsiäistä. Houkutuksia on todella paljon. Perinneruokiakin on alettu tuunaamaan, esimerkkinä maustetut mämmituotteet. Mämmiä näkee käytettävän myös monissa resepteissä. Mämmin ja suklaamunien sijaan valitsin pääsiäiseksi muun muassa tuoretta parsaa sekä muita kasviksia, ihania vuohenjuustoja useampaa erilaista, leipäjuustoa, avokadoja ja lohta. Ostin myös ainekset tuorejuustokakkuun, johon tulee mm. kuivattuja luomuaprikooseja.

"Tämäkö minun pitäisi syödä?"

Lounaaksi syötiinkin tänään lohta, parsaa sekä muita lisukkeita kuten avokadoa. Poika pisteli parsat menemään, tyttö vähän nirsoili. Koska minulla on tapana laittaa valmiiseen ruokaan tilkkanen kylmäpuristettua öljyä, lapset osaavat jo ”vaatia” öljyä sanomalla ”olju, olju…”, ja huomasin heidän leikkikeittiössäänkin lisäilevän leikisti öljyä ruokaan. Hyvin kuitupitoinen parsa on muuten erinomainen foolihapon lähde ja sitä on aikoinaan käytetty myrkytystilojen hoidossa, sillä se tehostaa maksan ja munuaisten toimintaa.

Avokadon puolikas pysyy hyvin kädessä

Hieman avustettuna avokadon syöminen tarjoaa sopivasti hienomotorista mukavaa haastetta


Rairuohon sijaan idätin vehnänjyviä, ja laitoimme ne lasten kanssa kasvamaan tänä aamuna. Oraat tosin eivät taida ihan ehtiä nyt parahiksi. 

Lapset tykkäävät tehdä kaikkea samaa, mitä aikuisetkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti