Pääsiäiskakkuun tuli ihana aprikoosin maku.
Keltainen aprikoosin väri jäi puuttumaan, sillä valitsin luomuaprikooseja,
jotka ovat väriltään tummia. Tumma väri on luontainen kuivatulle aprikoosille,
jota ei ole käsitelty rikillä. Halusin valmistaa kakun ilman valkoista sokeria
ja vehnäjauhoja, ja käyttää makeutena ainoastaan kuivatun aprikoosin luontaista
makeutta. Pohjaan käytettävät keksit on helppo tehdä itse, eivätkä ne
kaipaa vehnäjauhoja. Aprikoosit
pehmenevät, kun niitä liottaa ja liotusvesi on hyvin makeaa.
Aprikoosituorejuustokakkua |
Lapset tykkäsivät kakusta ihan mahdottomasti, ja annoinkin
heille isot palat pääsiäisen kunniaksi. Tämä kakku oli minunkin mieleeni, sillä
siitä ei tullut liian makea. Kuivattu aprikoosi on muuten erinomainen kuidun ja raudan lähde.
"iää, iää, iää = lisää, lisää, lisää" |
Pohja:
Kaurakeksejä
Voita
Kaurakeksit: (Alkuperäinen ohje: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/9649/kaurakeksit/)
50g voita
n. 0,5 dl agavesiirappia (tai esim. hunajaa?)
2 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl täysjyväriisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
1 purkki kookoskermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g rahkaa
½ pussia Kuivattuja luomuaprikooseja (liotettuna ja
soseutettuna)
Aitoa vaniljaa
1 limen mehu
5 liivatelehteä
Kiille:
½ pussia kuivattuja luomuaprikooseja (liotettuna ja
soseutettuna)
Liotusnestettä
2 liivatelehteä
(Tilkkanen agavesiirappia)
Tein keksit edellisenä päivänä kotikokin hieman
muunnellun ohjeen mukaan. Annoksesta tuli ehkä 9 isoa keksiä, joista käytin
pohjaan 7. Murustin keksit ja lisäsin joukkoon hieman voisulaa. Painelin
irtopohjavuokaan ja laitoin jääkaappiin odottamaan.
Kookoskerma laitetaan edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta neste
erottuu kermasta. Neste kaadetaan pois ja kermaa vaahdotetaan. Lisätään
joukkoon tuorejuusto, rahka ja vanilja, sekä liotetut ja soseutetut aprikoosit.
Liotetaan liivatelehdet vedessä ja sekoitetaan ne kiehuvaan limemehuun/aprikoosien
liotusnesteeseen. Yhdistetään massa ja liivateseos ja levitellään keksipohjan
päälle. Jätetään jääkaappiin kovettumaan. Kiille tehdään myöhemmin.
Kiilteeseen laitoin hieman alle puolet aprikooseista, 2
liivatelehteä ja hieman vettä sekä pienen lorauksen agavesiirappia. Annetaan kiilteen vielä kovettua ainakin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti