maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin?

Meillä syötiin lounaaksi tänään tattaripastaa, luomujauhelihakastiketta, höyrytettyä parsakaalia ja salaattia. Ostin ensimmäistä kertaa tattaripastaa kokeeksi. Onhan tuo aika kallista, mutta halusin maistaa. Lapset pistelivät tattaripastan palaset ensimmäisenä (sormin) suuhunsa ja jatkoivat sitten jauhelihakastikkeen kimpussa. Kaikki meni. :) Tattari on gluteenitonta ja sopii keliaakikon ruokavalioon. Jälkiruoaksi syötiin mustikkarahkaa, jonka makeutin steviatipoilla.

Kokeilussa tattaripasta

Tämähän on hyvää :)

Eilen näin pätkän ohjelmaa ”Kaappaus keittiössä”, jossa perheen äidillä oli paljon ruokarajoitteita lähinnä kasviksia kohtaan. Ohjelman kokki Kari Aihinen, joka auttaa perheitä syömään paremmin, oli sitä mieltä, että perheen lasten syömisongelmat liittyvät vanhempien syömisongelmiin. Lapset saavat esimerkin vanhemmilta. Jos vanhemmat syövät vain eineksiä, lapsi tuskin oppii pitämään kasviksista. Pienestä pitäen runsaasti erilaisia kasviksia lautaselle maistettavaksi ja hypisteltäväksi! Siinähän ne tulevat tutuksi niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti