Meillä syötiin lounaaksi tänään tattaripastaa,
luomujauhelihakastiketta, höyrytettyä parsakaalia ja salaattia. Ostin
ensimmäistä kertaa tattaripastaa kokeeksi. Onhan tuo aika kallista, mutta
halusin maistaa. Lapset pistelivät tattaripastan palaset ensimmäisenä (sormin)
suuhunsa ja jatkoivat sitten jauhelihakastikkeen kimpussa. Kaikki meni. :) Tattari on gluteenitonta ja sopii keliaakikon ruokavalioon. Jälkiruoaksi
syötiin mustikkarahkaa, jonka makeutin steviatipoilla.
Kokeilussa tattaripasta |
Tämähän on hyvää :) |
Eilen näin pätkän ohjelmaa ”Kaappaus keittiössä”, jossa perheen äidillä oli paljon ruokarajoitteita lähinnä kasviksia kohtaan. Ohjelman kokki
Kari Aihinen, joka auttaa perheitä syömään paremmin, oli sitä mieltä, että
perheen lasten syömisongelmat liittyvät vanhempien syömisongelmiin. Lapset
saavat esimerkin vanhemmilta. Jos vanhemmat syövät vain eineksiä, lapsi tuskin
oppii pitämään kasviksista. Pienestä pitäen runsaasti erilaisia kasviksia
lautaselle maistettavaksi ja hypisteltäväksi! Siinähän ne tulevat tutuksi niin
maultaan kuin ulkonäöltäänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti