torstai 22. toukokuuta 2014

Helle-eväät

Nyt nautitaan helteistä. Lasten kanssa tosin koen nämä kovat helteet enemmänkin haastavina. Nestettä tarvitsee huomattavasti enemmän, ja usein lapset voivat olla huonoja juomaan. Meidän kaksoset ovat onneksi hyviä juomaan kumpainenkin. Nestepitoiset hedelmät ja kasvikset ovat loistavia näin helteellä. Suosimmekin niitä vedenjuonnin lisäksi. Esimerkiksi ananas ja erilaiset melonit ovat mainioita.

Ulkona syöminen on huippua!

Hassua kyllä, tuore kurkku maistuukin parhaiten juuri ulkosalla. Kun lapselle alkaa tulla nälkä, ja ruokaa pitää vielä hetken odottaa, mikäs sen parempi naposteltava kuin esimerkiksi tuore kurkku. Eilen minulla oli vaikeuksia saada lapsia lähtemään kirppiksen leikkitilasta. Sain lapset rattaisiin sanomalla: ”Se kuka tulee rattaisiin, saa kurkkua”! Molemmat ryntäsivät rattaisiin. J Ja kotimatkalla lapset söivät puolikkaan kurkun. Ruoan yhteydessä kurkkupalaset eivät aina uppoa. Tänään otin aamupuistoon mukaan yhden omenan, kun tytölle maistui puuro niin huonosti aamulla. Omenakin upposi hiekkalaatikon reunalla tavallista paremmin.

Eilen aamulla puistossa oli ryhmä eskarilapsia kevätretkellä. Katselimme lasten kanssa heidän evästouhujaan. Eväänä lapsilla oli pillimehut ja voileipäkeksejä. Jälkiruoaksi he saivat karkkia. Pohdin siinä itsekseni, että olisiko esimerkiksi omenan syöminen ollut lapsille jotenkin vastenmielistä. Miksi opetetaan mehuihin? Tuo heidän välipala sisälsi lähes yksin omaa sokeria. L Lisäksi oman vesipullon mukana tuominen olisi sekin ihan kasvattavaa ja paljon parempi ratkaisu.

Kauppareissulla en voi olla tarkkailematta lapsiperheiden kärryjä. Harvinaisen usein näkee perheiden ostavan sokeroituja ”lasten jogurtteja” ja vanukkaita. Se on niin valitettavaa! Mieheni kanssa pohdimme asiaa, ja totesimme sitten, että kyse on paitsi tietämättömyydestä myös viitseliäisyydestä. Valmiiksi makeutetut jogurtit ym. välipalat ovat ”hetivalmiita”. Tuoreita marjoja/hedelmiä ja tuoreruokaa ylipäänsä ei voita mikään. Niissä on luontaisesti runsaasti entsyymejä, jotka puuttuvat käsitellystä ruoasta vitamiineista puhumattakaan. Tuoreita vihanneksia kuten kurkkua voi piilottaa vaikka smoothien joukkoon.

Toissapäivänä kävimme ostamassa rantsueväät matkalla, ja IHAN ITE!

Tänään lähdetään iltapäivällä rannalle, ja teen raikkaat välipalaeväät kylmälaukkuun mukaan: Ananasta ja vihersmoothieta, sekä jotakin pientä suolaista ja runsaasti vettä J

Tuleva viikonloppu (3pvää) vierähtää jälleen tautiopin opintojen parissa. Kurssi onkin kohdallani viimeinen tänä keväänä. Hommat jatkuvat harjoitusasiakkaiden kanssa myös kesäaikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti