sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kukkakaalipitsaa

Lauantain päivälliseksi valmistimme kukkakaalipitsaa. Isäntä halusi pitsaa, ja myönnyin siihen, jos tekisimme pohjan kukkakaalista kuten viimeisimmällä kurssilla joku vinkkasi. Isäntä olikin ruoanlaittovuorossa sillä aikaa, kun itse olin ulkona lasten kanssa. 

Täysin jauhoton kukkakaalista tehty pohja on hyvin maukas, ja pahin pitsaähky jää tulematta. Taas kerran saadaan lapsille kasvista menemään ihan huomaamatta. Pitsan päälle isi teki maukkaan tomaattikastikkeen, paistoi luomujauhelihaa ja lisäsi muutamaa erilaista juustoa. Hyvä isi! Tämä maistui meille kaikille! Mikä iloisinta, edes tomaatti ei tehnyt enää ihottumaa lapsille. :)

Kukkakaali (1 keskikokoinen) hienonnetaan blenderissä (tai sauvasekoittimella) ja keitetään vesitilkassa 5 min. Kuivataan ja lisätään joukkoon muna ja vähän juustoraastetta (ja 1tl psylliumia).

Kukkakaaliseos levitetään pellille ja sitä paistetaan 30 minuutta. Sitten lisätään täytteet. Kuvassa tomaattikastike lisättynä paistetun pohjan päälle.

Valmista"kukkakaalipitsaa", joka pysyy ihmeen hyvin kasassa.

Kaalit ovat oikeaa superruokaa, jotka tukevat muun muassa maksan toimintaa. Niitä pitäisi syödä useammin. Raakana syötynä kaaleista saattaa kuitenkin tulla ilmavaivoja herkkävatsaisille. Tällöin kevyt höyrytys lienee hyväksi. Toisaalta juuri raa´asta kukkakaalista saisi runsaasti C-vitamiinia. Raaka kukkakaali sopii myös kivasti dippaukseen.

Alkupalana meillä oli parmankinkkua ja cantaloupemelonia. Poika söi melonit lihojen sisältä, tyttö piti erityisesti lihasta. Niin ne ovat erilaisia.


Tänään äitienpäivänä syötiin kalaa mummolassa ja jälkiruoaksi eilen tekemääni juustokakkua. Tällä kertaa tein persikkakakun käyttäen valmista makeuttamatonta persikkasosetta. Muutoin kakku oli hyvin samantyyppinen, kuin mitä aikaisemmin olen tehnyt. Ilmoitin jo illalla isännälle, etten halua aamupalaa sänkyyn äitienpäivänä. Sainkin raikkaan vihersmoothien kera ruusujen keittössä. :)


Ihanaa Äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti