tiistai 4. helmikuuta 2014

Höyryttäminen säästää ravintoaineita

Uusin keittiöhankintani on höyrytyskattila. Ihmettelen itsekin, ettei minun ole tullut hankituksi sellaista aikaisemmin. Ostin 3,5 litran kattilan, ja siinä höyryttää mukavasti lisäkkeet koko perheelle. Tiiviissä osassa voi valmistaa myös maitopohjaisia puuroja hauduttamalla.


Höyryttämällä porkkana kypsyy alle 10 minuutissa.
Höyryttäminen säästää ruokien ravintoaineita. Keittämisessä puolestaan osa ravinteista liukenee keitinveteen, esim. porkkanoiden keitinvedessä on jopa enemmän C-vitamiinia, kuin itse porkkanoissa. Höyryttämisen jälkeen kasvikset ovat mukavan kiinteitä ja värit, kuiturakenne sekä ravintoarvo säilyvät. 

Höyrytetyt kasvikset ovat herkullisen näköisiä ja kiinteitä.
Höyrytetyt kasvikset sopivat lapsille naposteluruoiksi pääruokaa odoteltaessa tai vaikka evääksi reissulle. Raa´an porkkanan nakertelusta kun ei meillä synny muutakuin palasia lattialle (lapset 1v9kk). Höyrytettyä porkkanaa ja parsakaalia olemme käyttäneet eväänäkin esim. pitkillä automatkoilla. Jos päättää kuitenkin keittää kasvikset, vettä kannattaa laittaa vain hyvin vähän. Tällöin ravintoarvot säilyvät paremmin.


Ihanaa, eikun syömään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti