C-vitamiinipitoinen, paljon rautaa ja valkuaista sisältävä
ruusukaali pääsi tänään lasten lautaselle. Koska kaalit yleisesti saattavat
aiheuttaa ilmavaivoja, annoin lapsiemme maistaa vain puolikkaan ruusukaalin per
nenä. Moni saattaa vieroksua ruusukaalia, koska uskoo sen olevan pahanmakuinen.
Höyrytetyt ruusukaalit voisulan kanssa olivat mielestäni ihanan makuisia.
Lapset tykkäsivät. Voinokare ei ollut ehtinyt vielä edes sulaa ruusukaalien
päälle, ja poika jo veteli voin ensiksi ja kaalit päälle. J Ruusukaalilla on
viruksia ja bakteereita tappava ominaisuus ja se saattaa ehkäistä allergioita.
Höyrytettyjä ruusukaaleja |
Ruusukaalia maisteltiin tänään ruokaa odoteltaessa. |
Kasviksia käytettäessä oli hyvä suosia luomua, jotta
torjunta-ainejäämiä tulisi kehoon mahdollisimman vähän. Näitä ruusukaaleja oli
Lidlissä luomuna. Myös suomalaista kannattaa suosia, sillä Suomessa noita
kasvimyrkkyjä käytetään vain murto-osa siitä, mitä lämpimissä maissa
käytetään/joudutaan käyttämään. Luomutuotteet ovat kuitenkin välillä selkeästi
kalliimpia tavallisiin verrattuna. Odotankin innolla kesää ja tuoreita kotimaisia
ja itse viljeltyjä kasviksia. No suomalaiset marjat ainakin saa metsästä
ilmaiseksi ja täysin luomuna J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti