lauantai 8. helmikuuta 2014

Rohkeasti ruusukaalin kimppuun

C-vitamiinipitoinen, paljon rautaa ja valkuaista sisältävä ruusukaali pääsi tänään lasten lautaselle. Koska kaalit yleisesti saattavat aiheuttaa ilmavaivoja, annoin lapsiemme maistaa vain puolikkaan ruusukaalin per nenä. Moni saattaa vieroksua ruusukaalia, koska uskoo sen olevan pahanmakuinen. Höyrytetyt ruusukaalit voisulan kanssa olivat mielestäni ihanan makuisia. Lapset tykkäsivät. Voinokare ei ollut ehtinyt vielä edes sulaa ruusukaalien päälle, ja poika jo veteli voin ensiksi ja kaalit päälle. J Ruusukaalilla on viruksia ja bakteereita tappava ominaisuus ja se saattaa ehkäistä allergioita.
Höyrytettyjä ruusukaaleja


Ruusukaalia maisteltiin tänään ruokaa odoteltaessa.

Kasviksia käytettäessä oli hyvä suosia luomua, jotta torjunta-ainejäämiä tulisi kehoon mahdollisimman vähän. Näitä ruusukaaleja oli Lidlissä luomuna. Myös suomalaista kannattaa suosia, sillä Suomessa noita kasvimyrkkyjä käytetään vain murto-osa siitä, mitä lämpimissä maissa käytetään/joudutaan käyttämään. Luomutuotteet ovat kuitenkin välillä selkeästi kalliimpia tavallisiin verrattuna. Odotankin innolla kesää ja tuoreita kotimaisia ja itse viljeltyjä kasviksia. No suomalaiset marjat ainakin saa metsästä ilmaiseksi ja täysin luomuna J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti