sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Hirssi on hyvää lasten ruokaa

Keittelen silloin tällöin lapsille puuroa hirssistä. Hirssi on miedonmakuinen gluteeniton vilja, joka sulaa helposti. Se sisältää paljon kuitua ja aiheuttaa harvoin allergiaa. Siksi se soveltuu hyvin lapsille. Lisäksi hirssi ei muodosta elimistöön happoa, kuten monet muut viljat.

Hirssipuuro on rakenteeltaan hieman karkeaa, joten usein pyöräytän sen vielä sauvasekoittimella tasaisemmaksi. Miedon maun vuoksi laitan joukkoon runsaasti marjoja ja laadukkaita rasvoja makua antamaan.
Gluteeniton hirssi aiheuttaa harvoin allergiaa

Hirssipuuron valmistus kestää n.30 minuuttia, joten sitä voi valmistaa kerralla vähän enemmän.



Vinkki: Jos (kaura)puuroa jää aamulla yli, jätän sen kuppiin jäähtymään ja soseutan sen iltapäivällä lapsille banaanin, luonnonjogurtin ja vaikkapa avokadon kanssa maittavaksi kauravälipalaksi. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti