Keittelen silloin tällöin lapsille puuroa hirssistä. Hirssi
on miedonmakuinen gluteeniton vilja, joka sulaa helposti. Se sisältää paljon
kuitua ja aiheuttaa harvoin allergiaa. Siksi se soveltuu hyvin lapsille.
Lisäksi hirssi ei muodosta elimistöön happoa, kuten monet muut viljat.
Hirssipuuro on rakenteeltaan hieman karkeaa, joten usein
pyöräytän sen vielä sauvasekoittimella tasaisemmaksi. Miedon maun vuoksi laitan joukkoon runsaasti marjoja ja laadukkaita rasvoja makua antamaan.
Gluteeniton hirssi aiheuttaa harvoin allergiaa |
Hirssipuuron valmistus kestää n.30 minuuttia, joten sitä voi
valmistaa kerralla vähän enemmän.
Vinkki: Jos (kaura)puuroa jää aamulla yli, jätän sen kuppiin
jäähtymään ja soseutan sen iltapäivällä lapsille banaanin, luonnonjogurtin ja
vaikkapa avokadon kanssa maittavaksi kauravälipalaksi. J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti