perjantai 14. helmikuuta 2014

Omena Ystävänpäivänä!

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Omenan terveysvaikutuksiin kuuluu mm. sen verensokeria tasaava vaikutus, verenpainetta ja kolesterolia alentava vaikutus. Lisäksi auttaa ummetukseen ja aktivoi hyödyllisten suolistobakteerien toimintaa sekä tehostaa myrkkyjen poistumista elimistöstä ynnä muuta ynnä muuta. Omena kannattaa ostaa luomuna, jotta sen voi syödä kuorineen. Kuoressa on paljon flavonoideja, ja punaisissa omenissa eniten. Flavanoidit ovat antioksidantteja, joita elimistö tarvitsee monissa puolustustapahtumissa vapaita radikaaleja vastaan.


Ystävänpäivän kunniaksi ICAMaxissa Haaparannalla myytiin Omppuja, joissa oli teksti. Valitettavasti nuo omenat tuskin olivat luomua. Ystävää voi muistaa terveelliselläkin herkulla J Ihanaa Ystävänpäivää! 

Hassuja omenoita myynnissä Ystäväpäivänä

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta blogista! Löysin sen sattumalta etsiessäni terveellisiä välipalavinkkejä lapsille. Omat lapseni ovat jo koululaisia mutta edelleen kasvun ja kehityksen tueksi etsin vinkkejä hyvään ravintoon arjessa. Hyvää kevättä koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos palautteesta. Koululaisten ruokiin onkin hyvä satsata kotona, sillä kouluruoka ei aina välttämättä maistu tai esim. kasvikset jää syömättä. Mukavaa kevättä teillekin! :)

    VastaaPoista