Eilen vietettiin kaksosten 2-vuotissynttäreitä perinteisestä vappusäästä johtuen kokonaan sisätiloissa. Synttäreiksi halusin tehdä sellaista
purtavaa, joka olisi terveellistä, herkullista, sopisi lapsille ja mukana olisi
jotakin uutta ja erikoista. Tässä kuvia synttäriherkuista:
|
Coctail-siili: luomulihapullia, nakkeja (lisäaineettomia), leipäjuustoa, kermajuustoa, viinirypäleitä, kurkkua |
|
Savulohifetasalaattia, hunajamelonia aikuiseen makuun |
|
Pehmeää tattaririeskaa, jossa raaka-aineina mm. tattarihiutaleita, kaurajauhoa, kermaviiliä ja juustoraastetta |
|
Luomuruisnappeja |
|
Mustaherukkakookosjuustokakkua, omatekoinen kaurakeksipohja, makeutuksena agavesiirappi |
|
Kakku oli hienompi ilman koristeita, mutta pitihän sitä kynttilät päästä puhaltamaan. Poika puhalsi molemmat kynttilät :) |
|
Popparit, kookosöljyyn tehtynä, aitoa merisuolaa |
|
Itsetehtyä mehujäätä: soseutettua mansikkaa, banaanikuutioita ja turkkilaista jogurttia kerroksittain.
Nam nam. tämä oli herkkua! |
Taisi olla maistuvat ruoat, siltä vaikutti. Kerrankin annoin lapsien
napostella pitkin iltaa. Sokerihumalaa ei tullut, sillä karkkeja tai valkoviljaa ei ollut tarjolla. Uusilla leluilla leikkiminen tahditti iltaa; mm. golfmailoilla huitomista oli ohjelmassa. Iltapuuro jäi syömättä ja nassikat simahtivat ajoissa. Olipa onnistunut juhlapäivä sateesta huolimatta.
Tänään palataan arkiruokiin ja ruokarytmiin. "Tavallinen ruoka" maistuu heikommin herkutteluhetkien jälkeen. Siksi pidän herkkupäiviä harvemmin. :)
Ihanan näköisiä herkkuja! Hurjaa että lapset ovat jo 2 v!
VastaaPoistaLasten kanssa aika menee tosiaan ihan hujauksessa :)
VastaaPoista